Solemar 32 oceanic

Solemar 32 oceanic

Val 140

Barvni posebnež

Italijansko podjetje Solemar, ki izdeluje visokozmogljive napihljive čolne, je od letošnjega leta s pomočjo podjetja Tiko-Mar d.o.o. z Grosuplja prisotno tudi v slovenskem navtičnem prostoru. Izdelovalec predstavlja tri različne serije, in sicer Offshore, ki ima velike sončne površine in prostoren kokpit, Cruiser za dnevne daljše izlete ter različico Oceanic, ki premore dva ločena spalna dela za 4 osebe, velik toaletni prostor in veliko prostora na krmnem delu.

S skrbno načrtovano politiko in jasnimi cilji jim je uspelo združiti premišljeno zasnovo, razvoj, testiranja ter končno izvedbo. Rezultat kakovostnega dela je že leta 1996 pridobljen certifikat ISO 9002 in leta 2002 posebna nagrada za oblikovalske dosežke, kar potrjuje končno kakovost izdelka. Paleta plovil obsega od 6,05 do 13 m dolžine, in sicer od offshore 21 do oceanic 44 (zvezda letošnjega salona v Genovi). Pri vseh modelih so patentirali njihovo zaščitno barvo po imenu »panna«, kar bi v prevodu pomenilo kremna barva. Tokrat vam predstavljam oceanic 32 kot njihov najbolj prodajan kabinski gumenjak.

Gumenjak odlikuje zelo kakovostna končna obdelava, njihov zaščitni znak pa je drugačna, prepoznavna oblika in barva. Kabina je v celotnem pogledu popolnoma nemoteča in se lepo, skladno zlije s celoto čolna. Stranski pogled na plovilo deli tanka temnejša linija, kar daje čolnu daljši in agresivnejši videz, dodatki iz nerjavnega jekla, oblečenega v usnje, pa dodajo kanček elegance. Kljub nekoliko višji ceni plovila vas dejstvo, da boste za svoj denar dobili največ in najboljše, ne bo razočaralo. Zato ne preseneča dejstvo, da je Solemar med navtiki, predvsem ljubitelji gumenjakov, zelo čislana blagovna znamka.