Šola jadranja Porta

Šola jadranja Porta

Poletje, ki je običajno namenjeno bolj počitniškim jadranjem, je dokončno mimo. To ne pomeni, da je jadranja za to leto že konec. Ravno nasprotno. Zdaj je čas, da se začnete učiti jadrati ali pridobivate nove izkušnje.
Kot smo že vajeni, so pri šoli jadranja PORTA v Izoli tudi za letošnjo jesen pripravili pester program tečajev in izpopolnjevalnih jadranj.
Nekaj se najde za začetnike pa tudi za tiste, ki že imate nekaj jadralnih izkušenj.

  1. in 11. september

ZAČETNI TEČAJ JADRANJA

Spoznali boste jadrnico in osnove jadranja, kako varno delati z opremo, zakaj in kako se jadrnica sploh premika s pomočjo vetra. Poizkusili se boste v osnovnih jadralskih manevrih, spoznali, kako se manjša površina jader za močnejše vetrove …

25.–30. septembra

  1. SEASCAPE 18 JADRALNI TABOR NA KORNATIH

Pet dni uživanja na zaspanih, jesenskih Kornatih, na katerih boste združili dopoldanski teoretično­-praktični učni del s popoldanskim prostim jadranjem ali kakšno sproščeno regato med kornatskimi otoki. Za večjo varnost in nasvete vas bo na spremljevalnem čolnu spremljal inštruktor. Tabor je še posebej zanimiv, ker se odvija na več enakih jadrnicah  .

Izhodišče je v zalivu Šipnata na otoku Kornat. Terasa v mirnem zalivu tik ob morju bo služila kot prostor za druženje, kot učilnica in jedilnica z odličnimi morskimi večerjami, za katere bo poskrbel gostitelj.

13.–16. oktobra

NADALJEVALNI TEČAJ – ČLAN POSADKE

Na štiridnevnem tečaju v Izoli in na morju pred Izolo vas bodo usposobili za zelo dobrega člana posadke, ki ga bo vesel vsak skiper. Po tem tečaju boste lahko v različnih pogojih prevzeli katerokoli nalogo na jadrnici – uravnavanje jader, pomoč pri krajšanju jader ter pri pristajanju, krmarjenje itn.

22.–23. oktobra in 11.–13. novembra

REGATNI TEČAJ/TRENING IN SODELOVANJE NA REGATI JABUKA 2016

Pod vodstvom izkušenega skiperja boste predzadnji konec tedna v oktobru spoznavali in izpopolnjevali znanje regatnega jadranja ter imeli regatne treninge pred Izolo. Drugi novembrski konec tedna se boste udeležili ene najtežjih jadranskih regat – Jabuke 2016. Regata bo organizirana že 14. Lani se je na atraktivnem nočnem startu pred Vodicami zbralo več kot sto jadrnic. Izpred Vodic boste odjadrali okoli vulkanskega otočka Jabuka, ki se iz morja dviga že skoraj sredi odprtega morja, regato pa boste zaključili v Vodicah.

JADRANJA IN TRENINGI NA JADRNICI SEASCAPE 18

Vsi, ki bi radi uživali v še pristnejšem stiku z morjem in vetrom, ki bi radi še bolje začutili jadrnico ter z njo kdaj tudi zaglisirali, se lahko dogovorite za tečaj ali trening na majhni in živahni jadrnici Seascape 18 v Izoli. Jadrnico lahko tudi najamete.

Več informacij: www.porta.si, info@porta.si, 040 80 62 62.