Slovenski Seascape je postal Beneteaujeva linija First

Slovenski Seascape je postal Beneteaujeva linija First

Val 234
AVTOR Julijan Višnjevec

Po tem, ko je na vrh Beneteaujeve divizije jadrnic prišel Gianguido Girotti, od katerega je vodstvo dejansko pričakovalo strategijo Firstov, je naposled le znano, javno in nekoliko boleče, da je slovenska blagovna znamka Seascape postala enostavno Beneteau first, s tropsko ribico kot edinim preživelim vizualnim elementom jadrnic Seascape. Združitev je terjala davek v obliki blagovne znamke Seascape, s katero je slovenska javnost nemalokrat poistovetila inovativno jadralsko podjetje iz Slovenije, ki je v marsičem podiralo meje mogočega. Ena od stebrov blagovne znamke, za katero upamo, da se bo ohranila tudi v prihodnje, je zagotovo tudi »seascape skupnost«, ki ji na svetu ni para.

Razvoj blagovne znamke Seascape je torej na nekem nivoju, s prodanimi več kakor 500 jadrnicami, prešel v drugo blagovno znamko in nadaljevanje nekoč že uspešne Beneteaujeve zgodbe first. Verjetno je zaradi tega dejstva in kar nekaj zmede med kupci in zastopniki ter zainteresirano javnostjo prišlo iz Beneteauja tudi uradno sporočilo, ki govori o »poroki« med morskim konjičkom (logotipom Beneteauja) in pisano tropsko ribico (logotipom Seascape) ter se bere nekako takole:

»Dragi Seascapeovci,

kaj pravzaprav je Seascape? To vprašanje smo si v preteklih nekaj mesecih pogosto postavili tudi sami. Ali so to morda jadrnice, ki nas povezujejo z morjem in vetrom? So morda to ljudje, s katerimi se srečujemo v svoji skupnosti? Ali so Seascape vrednote, za katere velja simbol tropske ribice?

Več si lahko preberete v št. 234 revije Val navtika