Slovenska bera v Miamiju

Slovenska bera v Miamiju

Val 226
AVTOR Jana Pines
Regatta Park, Miami, USA is hosting more than 500 sailors from 50 nations for the second of four regattas in Sailing’s 2018 World Cup Series. Held from 21-28 January 2018, racing will be held in all ten of the Olympic events. © Jesus Renedo/Sailing Energy/World Sailing

Tina Mrak in Veronika Macarol sta v Miamiju postali prvi Slovenki, ki jima je uspelo osvojiti tekmo svetovnega jadralnega pokala. Pred njima se je na vrh zmagovalnega odra povzpel le Vasilij Žbogar, ki je novembra 2014 slavil na finalni regati v Abu Dabiju.

Letos mineva deset let, odkar je mednarodna jadralna zveza (World Sailing) začela s prirejanjem svetovnega pokala, v tem času pa so Slovenci na najvišjo stopničko stopili le dvakrat. Led je prebil Vasilij Žbogar, ki si je na zaključni dirki leta 2014 v Abu Dabiju pokoril 20 najboljših jadralcev razreda finn in z zmago zaslužil 10.000 ameriških dolarjev, na drugi etapi letošnjega svetovnega pokala v Miamiju pa sta svetovno konkurenco v razredu 470 strli še Tina Mrak in Veronika Macarol.

Rezultati ostalih jadralk in jadralcev, ki ne obetajo

Ambicije gojijo tudi preostali člani slovenske reprezentance, ki pa se iz Miamija letos vračajo brez vidnejših dosežkov. “S svojim nastopom nisem zadovoljna. V šibkejšem vetru, v katerem sem običajno zelo hitra, sem naredila preveč napak, težave s hrbtom, ki sem jih imela vse od prihoda v Miami, ter napake v močnem vetru pa so razlog, da rezultata do konca tedna nisem uspela izboljšati,” se je nad 58. mestom v razredu laser radial pridušala Kim Pletikos.