Silvestrovanje na Kvarnerju

Silvestrovanje na Kvarnerju

Val 261

Proti koncu koledarskega leta veliko kvarnerskih destinacij pripravlja zanimive adventne in božične programe, festivale ter vrhunske kulinarične zgodbe v prilagojeni obliki. Polepšajte si začetek zime in se jim pridružite na božičnih in novoletnih praznovanjih, kjer vas pričakuje veliko lepih presenečenj. Morda se boste celo odločili, da boste novo leto praznovali z njimi.

Nekaj dogodkov, ki so še posebej zanimivi so vam podrobneje predstavili spodaj.

ADVENT NA KVARNERJU, 26.11.2021-9.1.2022

Na Kvarnerju se v prilagojeni obliki pripravljajo izjemno zanimivi adventni programi. Po celi regiji bodo potekali zabavno-glasbeni programi, humanitarni koncerti, za najmlajše pa so pripravljene številne otroške delavnice, igralnice, druženje z dedkom Mrazom in drsališča ob morju.. Božično-novoletni prazniki bodo še posebej veseli v Opatiji, Reki, Crikvenici, otokih Rab, Krk, Lošinj ter v Gorskem kotarju, Fužinah in Delnicah, kjer vas pričakuje Delniška adventna pravljica.

SILVESTROVANJA NA KVARNERJU

Zakaj ne bi novega leta 2022 pozdravili na Kvarnerju v objemu morja in sonca? Na Silvestrovo se pripravljajo številni odlični hoteli, kot so Hilton Costabella na Reki, ali pa Ikador in Kukuriku v Kastvu. Skoraj vse destinacije organizirajo silvestrovanje na prostem, še posebej zanimivo bo tradicionalno slovo od starega leta 31. decembra 2021 opoldne v Fužinah v Gorskem Kotarju.

KVARNERSKA KULINARIKA SREDI ZIME

Med božičnimi praznovanji brez polenovke ne gre. Tega se še kako zavedajo vrhunski kvarnerski kuharji, ki v svojih restavracijah pripravljajo tematske večerje, bogate novoletne menije ali pa Dneve bakalaja kot na primer v restavraciji Rivica v Njivicah ali pa v Marini Novi v Novem Vinodolskem.. Gostom nudijo bogat izbor domiselnih jedi s polenovko – od tradicionalnega namaza in jedi na žlico do gurmanskih jedi, ki sušeno trsko pripeljejo v vrhunsko kuhinjo.

AKTIVNI KVARNER

V adventnem in božičnem času vam Kvarner ponuja ne le zabavo in gastronomske užitke, temveč tudi možnost, da ste aktivni in naredite nekaj za svoje zdravje. Možnosti je neskončno, mi vam pa priporočamo zanimive programe aktivnih sprehodov ob sobotah v Opatiji, kjer se lahko sprostite na soncu a tudi izveste nekaj novega o tej kvarnerski lepotici.

Več dogodkov lahko najdete na njihovi internetni strani www.kvarner.hr/turizam/dogadanja