Selene 59

Selene 59

Val 131

Dolgoprogaš

AVTOR Mitko Ivanovski
FOTO Mitko Ivanovski

Najnovejši trawler nebeškega imena ponuja vse kar te ladje že imajo – nova je krma in povsem sredozemski kokpit s plavalno ploščadjo vred. Preizkusili smo standardno inačico z enim motorjem, premčnim bulbom in obveznimi stabilizatorji za udobno plovbo po nemirnem morju.

V Valu smo že preizkusili manjšega in najbolj prodajanega modela vseh selinov – seline 53. Odlično je plul po razburkanem morju in se obnašal kot prava ladja. Na kratko naj obnovim. Ladjedelnica Jet Tern Marine ponuja kupcem kar 11 različnih modelov. Najmanjši je dolg 36 največji pa je kar dvakrat daljši – 75 čevljev. Vmes so dolžine 40, 43, 47, 48, 53, 57, 59, 62 in 66 čevljev. Tokrat smo preizkusili najnovejši model seline 59 v standardni inačici z enim motorjem, premčnim bulbom, stabilizatorji in v pravem morju zanj.

Selene 59 je odličen predstavnik svoje vrste. Še posebej različica z enim motorjem bo navdušila »ekonomiste« med navtike, a najprej bodo morali zbrati na kup vsaj milijon in pol zelencev če bodo hoteli uživati v dolgi in ekonomični plovbi.