Seascape 14

Seascape 14

Val 226
AVTOR Vid Jeranko
FOTO arhiv Seascape

14ka ima preprosto, a pomembno nalogo: vrniti jadranje na seznam potencialnih športnih aktivnosti sodobnega človeka. Želeli smo se izogniti nekaterim lastnostim klasičnih tekmovalnim razredov (večinoma zastarelih in zahtevnih) ali večnamenskih športnih jadrnic (ne posebej zabavnih za jadranje) in se namenili ustvariti zabavno, preprosto, praktično jadrnico, táko, ki bi šla na roko predvsem rekreacijskim in družinskim posadkam.

 

Tako nekako so se glasile besede Andraža Mihelina, direktorja podjetja Seascape, ob medijskem krstu novorojene Seascape14.

Kljub temu, da gre za korak v novo smer, ostaja koncept podjetja zvest dosedanji ustvarjalni filozofiji; karseda preprost in zabaven pristop k jadranju, prijazen do začetnika in rekreativca, a vseeno dovolj zanimiv za še najbolj izkušene jadralce.

Prototip Seascape14 #1 sva s Karlom Hmeljakom imela priložnost testirati decembra lani. Letnemu času navkljub smo imeli srečo z vremenom, izjemni pogoji (zmerna burja je naraščala od 10 proti 20 vozlov) so bili pisani na kožo preizkušanju take vrste jadrnice, saj se je le-ta lahko pokazala v svoji najboljši luči…

Več si lahko preberete v 226. št. revije Val navtika