Searay 250 ss

Searay 250 ss

Val213

Sodobni uživač

AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Julijan Višnjevec

 

Searay je ena izmed tistih ladjedelnic, ki poosebljajo družinski duh navtičnega dela skupine Brunswick s kakovostnimi in zmogljivimi plovili. Plovilo searay 250 ss je zasnovano kot družinski čoln z odličnimi plovnimi lastnostmi, širokim kokpitom in pokritim premcem, na katerem je dovolj prostora za dve osebi. Razkošen družinski čoln pa v kokpitu ponuja veliko prostora za sedenje in poležavanje ter številne nastavitve za primerno udobje. Pogonski sklop je zmogljiv, 6,2-litrski motor s 300 KM (224 kW), s katerim smo dosegli hitrost 38,7 vozla.
Tokrat so Brunswickova testiranja novih modelov skupine, kamor spadata tudi Bayliner in Boston Whaler ter še druge blagovne znamke, potekala ob hrvaški obali. Ne glede na pestro okolje in navade, ki jih še predobro poznamo, je tridnevni dogodek »pričaral« vtis o čolnih in »postregel« s soncem pa tudi z malo bolj vzvalovanim morjem. Takrat se izkažejo plovne lastnosti – lahko smo opazili, kako zmogljivi so Searayevi trupi. Seveda ni vse samo v trupih, boste dejali, a navdušil je tudi kokpit searaya 250 ss. O tem malo kasneje, kajti spoznati moramo nekaj dejstev iz preteklosti. Searay 250 ss je tesno povezan s predhodnikom, enim izmed najuspešnejših Searayevih modelov, s plovilom searay 240 sun sport. Druga povezava testirane različice pa se navezuje na zelo zmogljiv in privlačen 250 slx, na razkošno različico, eleganten čoln s športnimi linijami in prostornim kokpitom.

Skladne oblike, številne nastavitve
Zunanjost čolna označuje proti krmi spuščajoča se linija, ki zaznamuje spoj trupa in palube. Slednja se na krmi konča v zajetni kopalni ploščadi. …

Več si lahko preberete v 213. št. Val navtike.