Sealver WB 525 sundeck in Sea Doo RXP 300 – Zabava na kubik

Sealver WB 525 sundeck in Sea Doo RXP 300 – Zabava na kubik

Val 229
AVTOR Julijan Višnjevec

Vodni skuter ali čoln? Oboje! To bi bil kratek odgovor na vprašanje, kaj smo pravzaprav testirali. V resnici gre za dve samostojni enoti, ki združeni tvorita vrhunsko adrenalinsko plovilo. Dejstvo, da imamo dve enoti, nas nehote pripelje k razmišljanju o kompromisih. V resnici pa ne gre za kompromis, temveč nadgradnjo. Testni sealver WB 525, tako imenovani waveboat (WB), je bil v našem primeru gnan z zmogljivim vodnim skuterjem s kar 300 konjskimi močmi. Poleg dinamične vožnje je tako bilo prostora za dodatnih 4 do 6 oseb na čolnu, kjer bi si lahko omislili še sončenje, kopanje, obedovanje, poslušanje glasbe in še kaj bi se našlo. Ideja podjetja Sealver se skriva v patentiranem utoru na krmi čolna, ki omogoča spojitev vodnega skuterja s trupom zmogljivega plovila.

Domislica podjetja Sealver

Ste se kdaj vprašali, kako bi lahko svojo zabavo na vodnem skuterju podelili s svojimi prijatelji? Združitev dveh svetov, na eni strani vodni skuter s svojo brutalno močjo, na drugi trup hitrega čolna, kateremu manjka pogon. Sealver Wave Boat (WB) 525 ni le navaden čoln, temveč je gnan s pomočjo vodnega skuterja. V 30 sekundah lahko ločimo vodni skuter od plovila, na ta način lahko samostojno upravljamo z vodnim skuterjem, preostanek družbe pa se zabava na čolnu, ki ima, mimogrede, lahko tudi sidro. V prostor, kjer je mesto za vodni skuter, lahko v času, ko ga tam ni, namestimo blazino, ki je sicer tudi del dodatne opreme v ponudbi.

Jet pogon

Tisti, ki poznate jet pogon na čolnih in vodnih skuterjih, lahko to poglavje preskočite. Tisti, ki ga še niste preizkušali, berite dalje, kajti zagotovo je zmogljiv jet pogon eden od elementov, ki omogoča veliko mero okretnosti, moči in predvsem majhen ugrez. Priklopljen vodni skuter v za to natančno določeno mesto na krmi čolna upravljamo kakor običajen vodni skuter in z vsemi značilnostmi jet pogona, vključujoč dih jemajoče pospeške in hitre zavoje. Ob tem se počutimo povsem varno, saj daje trup čolna še več stabilnosti, kar je posebej zaznati v hitrih zavojih. A kljub dodatni teži plovila ne smemo podcenjevati zmogljivosti vodnega skuterja in nenadnih ali nenadzorovanih obratov pri polni hitrosti. Ta je bila pri našem testnem čolnu WB 525 več kakor na papirju, dobrih 49 vozlov…

Več si lahko preberete v št. 229 revije Val navtika