Saxdor – intervju Jernej Jakopin

Saxdor – intervju Jernej Jakopin

Val 258
AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Julijan Višnjevec

Blagovna znamka motornih čolnov Saxdor se je očitno že na samem začetku zapisala k uspehu. Vendar ta uspeh ni naključen; akterji so v navtičnem svetu stari znanci z veliko izkušnjami in uspešnimi projekti pod pasom.  Za oblikovanje je poskrbelo slovensko podjetje J&J Design bratov Jakopin, pri katerem prodorne ideje zlije na papir Jernej Jakopin. Ni najbolj pravično, da smo pred lastnikom blagovne znamke omenili oblikovalce, a so naši in zaslužni za Saxdorja, ki je, mimogrede, v lastništvu enega od ustanoviteljev blagovnih znamk Axopar, Paragon in XO. Sakari Mattila je tokrat uporabil slovensko znanje in očitno se že ukvarjajo s sladkimi težavami, kako zagotoviti kupcem vse prodane čolne. Za sodelovanje med Saxdorjem in J&J Design smo tokrat prosili kar Jerneja Jakopina, ki nam je zaupal nekaj podrobnosti sodelovanja.

Blagovna znamka Saxdor je takoj po ustanovitvi in predstavitvi prvega modela postala ena najbolj zaželenih motornih plovil za razvedrilo in prosti čas. Kako se je začelo sodelovanje med Saxdorjem in J & J Design?

G. Sakari nas je obiskal v pisarni v Ljubljani,  z namenom preveriti svoje ideje o novem podjetju, ki ga je nameraval ustanoviti po izhodu iz Axoparja. Verjetno smo ga z referencami in izkušnjami uspeli prepričati, da se je z nami lotil prvega projekta. Predstavil je zamisel o majhnem motornem čolnu….

Več si lahko preberete v dvojni izdaji revije Val navtika, julij-avgust, št. 258.