Salona 44

Salona 44

Val 145

Nominirana novinka

AVTOR Uroš Gabrijelčič
FOTO Uroš Gabrijelčič

Splitsko podjetje AD Boats je letos svojo floto obogatilo z novo jadrnico salona 44, ki so jo premierno predstavili že v Genovi in jo pripeljali tudi v Barcelono. Tam je bila le ena od postaj v nizu evropskih predstavitev, ponujala pa je tudi možnost, da v španskih vodah jadrnico tudi preizkusimo.

No, dobri volji podjetja in naših novinarjev navkljub do testa ni prišlo, kajti na dan, ko smo prišli na vrsto za jadranje, v akvatoriju pred katalonsko prestolnico ni pihalo čisto nič. Razpeli smo sicer jadra, a jih po nekaj minutah zvili in odpluli v pristanišče.

Jadrnico smo si sicer ogledali in si jo pri tem delili s španskimi kolegi, ki jih ni bilo malo, tako da smo bili drug drugemu bolj v napoto, kot pa v pomoč in sodelovanje. Nekaj posnetkov smo le naredili, dobili pa tudi prvi vtis o jadrnici, ki je pravzaprav zamenjava za salono 45.

Od prve salone je minilo že kar nekaj let, dovolj, da so se jadrnice medtem spremenile, zlasti veliko sprememb pa je povezanih z jadralnimi lastnostmi. To se pozna pri oblikovanju trupa in njegovih podvodnih delov, prav tako na konstrukciji celotne lupine in ne nazadnje na zasnovi in ureditvi palube. Novi trendi seveda niso šli mimo tako inovativnega studia, kot je J&J design, ki je narisal prav vse salone do sedaj. Zato je nova salona 44 pričakovano jadralsko še bolj izrazita kot njena uspešna predhodnica. Jadrati hitro, ne le na regatah, ampak tudi na brezskrbnem križarjenju.

Paluba je že na prvi pogled takšna, kot se od sodobne jadrnice, ki je namenjena hitremu križarjenju, pričakuje. Dvodelni odprt kokpit, nizka in lepo zaobljena kabina, ki se zlagoma spušča proti premcu, ki je skoraj povsem raven in nudi veliko površin za delo s sprednjimi jadri ter seveda poležavanje in sončenje na križarjenju.

Krmni del kokpita je poudarjeno velik in opremljen z dvema krmilnima sistemoma. Krmilna obroča sicer nista največja, zato razmah med njima omogoča udoben prehod po barki naprej. Mesto krmarju je namenjeno ob krmilih, kjer lahko sedi na nizki in s tikom pokriti obrobi kokpita. Ob sebi ima kompas, nižje na steni kokpita pa še ročico za plin motorja in motorno ploščo. V tleh kokpita so pokrovi, pod enim se nahaja krmilni sistem, pod drugimi pa so odlagalni prostori. Skladiščenju sta, kot je to že običajno, namenjena prostora pod klopmi v kokpitu.