Sacs 34 orgasmo

Sacs 34 orgasmo

Val 134

Orgazem

AVTOR Marko Čurin
FOTO Marko Čurin

Pri italijanskem izdelovalcu SACS so se odločili po dolgem času zamenjati zastopnika za Slovenijo. Ves Balkan pokriva podjetje Jadran nautika iz Zagreba, za prodajo pri nas pa so poskrbeli pri podjetju Gomon d.o.o. Slovenski prodajalec se je resnično potrudil in pripeljal na sejem v Izolo kar tri prodajne uspešnice, Stratos, Samurai in Orgasmo, ki ga bomo tokrat pobližje spoznali. Zelo zanimiv gumenjak, ker ima velike sončne površine in prostoren kokpit ter v sredinskem delu nameščeno kabino, v kateri se nahajajo velike odlagalne površine, toaletni prostor ter ležišče za 3 osebe.

Gumenjak, ki sem ga tokrat preizkusil, se uvršča med najprestižnejše gumenjake, ki so namenjeni za daljša družinska križarjenja. Zlahka premaguje zelo slabe vremenske razmere in razburkano morje. Sacs 34 Orgasmo že na prvi pogled deluje prostorno, eleganten videz pa mu daje svetlo siva barva, ki je prepoznavna pri večini SACS-ovih modelov. 34 čevljev pomeni 9,99 m, zato deluje na vodi ta mera veliko več kot sicer na papirju. Manjša konstrukcijska posebnost je zagotovo precejšnja širina, ki s 3,80 m ponuja veliko prostora in precej pripomore k skupnem vtisu velikosti, ter visoko postavljeni hypalonski tubusi. Visoko postavljeni pomeni, da se na krmnem delu komaj dotikajo vodne površine. Takšna postavitev omogoča, da v manjših pristaniščih ali ozkih prelivih veliko lažje s čolnom manevriramo ali obrnemo, obenem pa šele ob izglisiranju pomagajo pri večji stabilnosti.

Velikost plovila ter rezultati premišljenega snovanja se omogočili široko paleto izpeljank in možnost prilagajanja kupcu. Navdušen sem bil nad lahko vodljivostjo, plovnimi lastnostmi, atraktivno obliko ter togostjo plovila. Kabina in toaletni prostor sta funkcionalno opremljena in zračna. Če na koncu strnem vtise in zbrane podatke, ne morem mimo dejstva, da si bodo takšen čoln omislili resnični ljubitelji tovrstnih plovil, ki znajo živeti adrenalinsko in imajo na računu vsaj 250.000 €. Takšnim ljudem tudi poraba goriva ne bo predstavljala prevelikega finančnega problema. Nazadnje so s tem čolnom dobesedno skočili iz Pulja v Šibenik in nazaj na kavo v pičlih petih urah. Čolni so dobavljivi le s polno opremljenostjo, tako da vas ne more presenetiti droben tisk. Ostaja le še vaša odločitev: biti opažen ali biti zgolj povprečen.