Rinker 310 express cruiser

Rinker 310 express cruiser

Val 146

Prijazen in praktičen

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Rinker

V poplavi takšnih in drugačnih potovalnih čolnov v dolžinskem razredu okoli 10 metrov si je že težko izmisliti nekaj novega, nekaj, česar tekmeci še niso pogruntali, nekaj, kar bo čolnu dalo prednost pred preostalo ponudbo. To še zlasti velja za ameriške čolne, katerih je v tem razredu največ, saj je ni ladjedelnice, ki ne ponuja čolna v tem razredu.

Rinkerju pa je morda uspelo prav to, saj poleg številnih klasičnih rešitev ponuja tudi nekaj takšnih, kakršnih še nismo videli ali pa smo jih videli nekoliko drugače.

Oblikovno rinker 310 ne sodi med presežke, je pa res, da nudi enega večjih volumnov v svojem razredu. Njegove najboljše značilnosti so prijaznost uporabniku in prilagodljivost.

Nad rinkerjem 310 so se v svojih prispevkih navdušili tudi naši ameriški kolegi in zapisali, da je na testih pokazal enake zmogljivosti z dvema Mercruiserjevima osemvaljnikoma 5,0 MPI kot sea ray sundancer 310. V začetku sezone lahko rinkerja 310 pričakujemo tudi v naših vodah, zato si lahko Valovci obetamo tudi testno plovbo. Več o rezultatih pa bomo zapisali v kateri od spomladanskih ali poletnih številk. Morda še skok na cenik; neto osnovna cena za rinker 310 znaša 117.449 €.