Rinker 290 ec

Rinker 290 ec

Val 169

Športnost in udobje

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Rinker Boats

Čolne ameriške ladjedelnice Rinker smo v času, ko jih pri nas zastopa podjetje As Boats, dodobra spoznali. Tokrat nam predstavljajo novost za letošnjo sezono, Rinker 290 express cruiser, čemur bi po naše lahko rekli, denimo, športni bivalnik.

In res čoln odlikuje kakovosten trup, ki je za razliko od klasičnih potovalnih čolnov nizek in tako bolj stabilen, njegovo športno naravnanost pa poudarjata tudi naprej usločen radarski lok in reže za zračenje motornega prostora z nerjavnim okvirjem.

Trup lahko izbiramo v petih različnih barvah, prav tako oblazinjenje v kokpitu in notranjosti.

Glavni prostor na čolnu je vsekakor kokpit, kateremu je bilo namenjeno največ prostora in se po dimenzijah zlahka kosa s kokpiti precej večjih tekmecev.

Na krmni ploščadi je oblazinjena klop z držali za pijačo ob vhodu v kokpit, kjer najdemo tudi prho in priključek za obalno elektriko. Sledi udobna, v C oblikovana oblazinjena sedežna garnitura, kateri lahko dodamo mizo. Zadnje naslonjalo lahko podremo in tako naredimo površino za poležavanje, odprto proti krmi, kar je kot nalašč za otroško igro in čofotanje, ali pa za preživljanje romantičnih trenutkov v dvoje. Pri slednjem bo nedvomno pripomogla tudi ambientalna razsvetljava z LED lučmi v kokpitu.

Rinker 290 ec je uspešen križanec med potovalnim in športnim čolnom in obljublja veliko užitkov med plovbo in udobja na potovanju za par ali štiričlansko družinico. Čolni ladjedelnice Rinker so znani po svoji bogati serijski opremi in ugodni ceni in so zato pogosta izbira mladih družin. Rinker 290 ec lahko izbiramo s šestimi različnimi motorji in pogonskimi sklopi.