Rinker 276 cuddy

Rinker 276 cuddy

Val 144

Prostoren in živahen

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Ladjedelnica Rinker je še ena izmed tistih, ki se osredotoča na izdelavo manjših plovil za prosti čas. Njihov največji cruiser namreč v dolžino meri 12,64 metra, športno naravnani čolni captiva pa največ 9,40 metra. 276 captiva je torej drugi največji predstavnik te serije, izbiramo pa lahko med bowriderjem z odprtim premcem in cuddyjem s kabino v premcu.

V obeh primerih dobimo prostoren čoln, saj je na slabih 9 metrih dolžine dovolj manevrskega prostora za obe različici.

Na testu smo imeli različico s kabino, ki je kljub rasti prodaje bowriderjev v evropskih vodah še vedno bolj priljubljena.

Rinkerjev 276 cc je posrečena kombinacija športnega čolna in čolna za dnevne ali večdnevne izlete, saj nudi vse, kar potrebujemo, denimo, za vleko smučarja ali wakeboarding – dodatno si lahko namestimo tudi naprej usločen »wake tower« ali radarski lok, kot je nam bolj znan izraz, v osnovni opremi pa je bimini s ponjavo.

Rinker 276 cuddy je solidno izdelan čoln, ki je najbolj primeren za tiste, ki so jim klasični cuddyji premajhni, cruiserja pa vseeno ne bi imeli, ker jim je morda previsok in si vseeno želijo čoln z bolj športnim videzom. Tako je 276 cuddy nekakšen kompromis med udobjem oziroma prostornostjo in športnimi značilnostmi. Tako je čoln primeren tako za dnevne izlete kot tudi za nekoliko daljše potovanje v dvoje.