Ribolov na odprtem morju (offshore)

Ribolov na odprtem morju (offshore)

Val221

Marsikateri ribič jadralec, ki za krmo bolj ali manj redno vleče panolo ali dve, je med prečenjem Jadrana že doživel ugriz prevelike ribe v vabo na koncu vrvice. Trenutek, ko v spokojnost umirjenega jadranja nenadoma zareže cvileč zvok zavore v ribiški roli, vrvica pa z bliskovito hitrostjo izginja v globino.

V takšnih primerih oprema povprečnega jadralca navadno ni dovolj močna – ali se odlomi trnek, poči palica, ali zmanjka vrvice na roli, zablokira zavora na stari, že korodirani roli, v skrajnem primeru pa podivjana riba iz ograje vse skupaj izpuli in kompletna oprema konča nekje v globini. Tedaj ste z vabo zelo verjetno prekrižali pot jati tun in ena izmed njih je šavsnila po plastični vabi.

Ribiči, ki vztrajno lovimo tudi med jadranjem, sploh na daljših »offshore« plovbah, praviloma izbiramo med dvema tehnikama panole: klasični način brez palice ali modernejši s palico in rolo.

Pri klasičnem načinu gre za 100 m 1 mm debelega laksa, ki ga iz koluta odviješ kakšnih 30 m izza krme, na koncu obesiš umetno ribo, vse skupaj zavežeš okoli bitve in se posvetiš jadranju. V nekem času se zgodi močan pok in laks se odtrga, vabe z ribo ni nikjer. Že pri hitrosti 6 vozlov prijem 5 kg težke palamide ali male tune pomeni izjemno silo na opremo, na laks in če se prijema ne amortizira, se vse skupaj odtrga. Nadgradnja tega enostavnega sistema je »bungee« sistem, kjer koluta s preostankom vrvice ne vežemo direktno na krmno bitvo, ampak povežemo kolut in jadrnico z močno elastiko, najbolje tisto kolesarsko s kavljem. Elastika se ob prijemu ribe raztegne in amortizira sile, kar vam odpre več možnosti, da ribo potegnete na krov. Nujna oprema so še rokavice, ker laks z veliko ribo v globini reže dlani. Ko bo riba ob barki, jo hakljamo z gafom, kljuko za izvlačenje večjih rib iz morja. Gaf naj bo vsaj 1 m dolg in enodelen, saj je bolj zanesljiv od teleskopskega, ki pa ima prednost pri hrambi v plovilu. …
Več si lahko preberete v 221. št. revije Val navtika.