Rezultati 13. regate za Pokal Val navtika

Rezultati 13. regate za Pokal Val navtika

Na celini muhasto vreme je letošnji zadnji avgustovski vikend na obali dokaj uspešno sodelovalo z organizatorji 13. regate za Pokal Val navtika, z Val navtiko in športnim društvom Go Sailing. Pisana mednarodna udeležba (prisotni so bili tekmovalci iz Velike Britanije, Srbije, Avstrije, Italije) je poskrbela za živahno dogajanje tako pod razpetimi jadri kot na kopnem. Tekmovalci so znani, poraženci tudi, slednje zagotovo čaka več sreče prihodnje leto, sicer pa je pomembno tekmovanje v duhu: važno je sodelovati (in se lepo imeti) in ne zmagati. Kljub temu, rezultati so v nadaljevanju, vsem hvala za sodelovanje in dobro voljo, ki jo shranite še za prihodnje leto!

ResultsVal19Orc

ResultsVal19

Results – Seascape

ZAHVALA POKROVITELJEM
Vsekakor pa izpeljava tridnevnega dogodka ne bi bila možna, če ne bi imeli ob sebi pokroviteljev.
Glavni sponzor, ki nam zvesto stoji ob strani že dolga leta, je bilo tudi tokrat podjetje GH holding – ena največjih slovenskih gradbenih družb, ki na podlagi dolgoletnih izkušenj in znanja izvaja celovite projektne rešitve.  Tokrat prvič in želimo si, da ne tudi zadnjič, so bile z nami GB nepremičnine, na čelu z direktorjem Goranom Barašičem. Ja, to je tista nepremičninska družba, ki ima ob dolgoletnih izkušnjah trenutno pod svojim okriljem tudi prodajo stanovanj v novozgrajenem rezidenčnem naselju Luwigana. Športno društvo Go sailing je bil letos pomemben člen v verigi organizacijskih akterjev, v celoti je na svoja ramena prevzelo organizacijo regate na vodnem delu. Luka Koper prek sklada Živeti s pristaniščem podpira delovanje organiziranih skupin, ki izvajajo dejavnosti s pozitivnim vplivom na razvoj krajevnega okolja, in veseli nas, da so letos ponovno finančno podprli našo regato.
Slovenska vodilna mlekarna, Ljubljanske mlekarne s svojimi izdelki vsako leto privabijo nasmeške na obraz tekmovalcev in tudi tokrat so jih. Nič ni namreč lepšega, kot biti športno aktiven prijetno sit in dan začeti s športnemu telesu prijaznimi hranili – kot so po islandski recepturi narejeni jogurti Siggi’s Skyr in namazi Mu. Da mišice ne bi uplahnile, smo tekmovalce na morju oskrbeli z Dukatovimi proteinskimi sladoledi Fit, da pa se maščobne blazinice ob dejavnosti na morju vendarle ne bi preveč stopile, so na kopnem poskrbeli sladoledi Maxim premium. Za tiste zdrave, Omega  3 maščobne kisline je v sobotno večerni »pašti«, naslednji dan pa še v hladnih solatah poskrbel Calvo, ki sodi med najbolj prodajane znamke tunine v Sloveniji. Seveda udeležencev tudi tokrat nismo pustili žejnih. Vino je teklo iz Quercusovih priročnih, okolju  ter navtikom prijaznih embalaž »bag in box«, ki so hit iz Kleti Brd, Havana pa je tudi tokrat poskrbela za veselje, ki se v steklenice polni predvsem na Karibih.
»Lepo je prejemati, a še lepše dajati« pravi znan pregovor. In da je temu res tako, smo se prepričali, ko smo tudi na 13. regati za Pokal Val navtike ponovno gostili otroke iz organizacije SOS Dječija sela iz BiH. Ne samo ob sladoledih, oči so se jim iskrile, ko smo jih v gumenjaku zapeljali na morje, ni jih bilo veliko, ki so to že doživeli. Še en pregovor pravi: »Važno je sodelovati in ne zmagati!« Hvala vsem, ki ste tako in drugače sodelovali! Naj bo tako tudi na prihodnji, 14. regati! S posebno dobrodelno noto smo tudi letos gostili otroke iz organizacije SOS Dječija sela Bosna in Hercegovina. Ne samo ob sladoledih, oči so se jim iskrile, ko smo jih v gumenjaku zapeljali na morje, ni jih bilo veliko, ki so to že doživeli.