Restavracija Sophia v mednarodnem projektu

Restavracija Sophia v mednarodnem projektu

AVTOR Petra Zierer, Marketing & E-commerce Executive, Kempinski Palace Portorož
FOTO arhiv hotel Kempinski Palace Portorož

Na tiskovni konferenci francoskega ministrstva za zunanje zadeve in mednarodni razvoj v Parizu,  je bil predstavljen seznam restavracij, ki jih je žirija izbrala za sodelovanje v projektu »Goût de France 2018«. Z veseljem in ponosom  sporočamo, da je med številnimi vodilnimi mednarodnimi restavracijami za sodelovanje pri tem izjemnem projektu izbrana tudi restavracija hotela Kempinski Palace Portorož, restavracija Sophia.
Že četrto leto zapovrstjo bo projekt “Goût de France / Okusi Francije 2018” promoviral ter proslavljal francosko gastronomijo na prvi pomladni dan, 21. marca 2018, na številnih lokacijah širom sveta. Več kot 3000 kuharjev bo sodelovalo v projektu ter tako promoviralo odličnost zibelke evropske kuhinje in njene vrednote.
Hotelski Chef Daniel Pause vabi, da se pridružite  nepozabnemu doživetju okusov slavne kuhinje. Gostje bodo popeljani na pot slavljenja francoske kuhinje skozi izjemen meni, pripravljen posebej za to priložnost.
5-hodni meni za 59 € na osebo bo vseboval specialitete kot so: Medaljon iz paštete gosjih jeter z marinirano endivijo in brusničnim sladkim kruhom, ​Klapavice​ “Bouillabaisse” s koromačem in pehtranom, ​Pečene prepeličje prsi z ragujem črne leče in kislo smetano​, “Veau au Vin”​ teletina v vinu s tartufovim krompirjem in listi bučk​ ter ​”​mousse au chocolate mille feuille​” z jagodičevjem​. Poskrbljeno bo tudi za izjemno  vinsko spremljavo, ki bo obogatila že tako izjemne kulinarične okuse ter zaokrožila večer.

www.kempinski.com/portoroz