Renesansa meščanskega življenja v Ljubljani

Renesansa meščanskega življenja v Ljubljani

Val 260

Kar Ljubljano ločuje od drugih evropskih prestolnic, je njena majhnost in prepletanje urbanega stila življenja z ukročeno in neukročeno naravo na obronkih mesta. Ljudje, ki so pred leti svoj dom poiskali izven prestolnice, se zdaj vračajo. Le kako se ne bi? Ljubljana danes v vseh pogledih doživlja pravo renesanso, njeni meščani pa z navdušenjem uživajo v vsem, kar jim mesto ponuja.

Prestolnica s sproščenim tempom življenja

Ljubljana ni kot hektične prestolnice, v katerih se meščani kopajo v stresu. Tu življenje še vedno teče počasneje in ljudje dihajo lažje. Mestne kavarne so od jutra do poznega večera polne ljudi, ki znajo uživati življenje, mestni parki in gozdovi, ki objemajo mesto, pa so zelene oaze, ki Ljubljančane vedno znova nahranijo s pozitivno energijo. Mesto in narava tu res živita v simbiozi, o kateri lahko druge prestolnice le sanjajo.

Vaše bodoče sobotno jutro

Na sončno sobotno jutro se odpravite v lokalno kavarno, kjer vam postrežejo s skodelico dišeče kave in naravnim pomarančnim sokom. Tam prebudite vse svoje čute. Čeprav ste v mestnem središču, slišite petje ptic. Izza vogala se širi vonj po dobrotah iz lokalne pekarne, vi pa opazujete ljudi, ki so namenjeni na Plečnikovo tržnico. Pomešate se mednje, klepetate z branjevkami in tržnico zapustite s košarico svežih pridelkov in šopkom rož. Popoldan preživite na golf igrišču, kjer razgibate svoje telo in se povežete z naravo. Dobra protiutež vašim načrtom za sobotni večer, v katerem boste nahranili tudi svoje kulturne apetite. Domov se odpravite, ko mesto že spi, in uživate v zvoku svojih čevljev, ki si pot do najbolj zaželenega naslova v Ljubljani utirajo po starih tlakovanih ulicah. To je Ljubljana. To je lahko vaše sobotno jutro.

Razkošen pristan v središču mesta

Vsa vaša mestna raziskovanja in užitki se začenjajo v premium kompleksu Schellenburg. Od tam vas le nekaj korakov loči od parka Tivoli na eni in starega mestnega jedra na drugi strani. Razkošna stanovanja v kompleksu Schellenburg so zgrajena za udobje in najvišjo kakovost bivanja v sodobnem urbanem okolju in v svoj pristan se boste še dolga leta z veseljem vračali.