Regata ob dnevu pomorstva

Regata ob dnevu pomorstva

Jadralni klub Veter v sodelovanju z Upravo RS za pomorstvo in ministrstvom za infarstrukturo  ob dnevu pomorstva, 7. marca, letos prvič organizira REGATO OB DNEVU POMORSTVA.

Jadralci se bodo skupaj s povabljenimi gosti zbrali v Marini v Portorožu, od koder bodo po krajšem jutranjem druženju izpluli na regatno polje, ki bo postavljeno v akvatoriju pred Portorožem.

Udeležbo na regati je že potrdila evropska komisarka za promet gospa Violeta Bulc, ki bo zjutraj tudi nagovorila tekmovalce, minister za infastrukturo dr. Peter Gašperšič, osem veleposlanikov in večje število drugih povabljenih gostov.

Povabljeni gostje si bodo regato ogledali iz spremljevalne ladje, nato pa bodo odpluli do Pirana, kjer si bodo ogledali akvarij, Tartinijev trg in pomorski muzej.

Zvečer se bodo tekmovalci in povabljeni gostje zbrali v Avditoriju Portorož, na proslavi ob dnevu pomorstva, kjer bodo prvim trem posadkam v kategoriji OPEN SKUPNO podeljeni tudi pokali.

Posebnost te regate je tudi ta, da za sodelovanje na regati jadrnicam ne bo potrebno plačati štartnine, šlo naj bi za edino regato v slovenskem morju, na kateri je možno sodelovati brez plačila štartine.

Več o regati si lahko preberete na spletni strani www.veter-klub.com

Vabljeni, da se jim 7. marca pridružite v Marini Portorož!

Organizator:

JK VETER CREW

Tel:  ++386 (05)6275 614

Fax: ++386 (05)6275 702

www.veter-klub.com

www.veter-klub.si