Regal 4460

Regal 4460

Val 137

Jahtica s Floride

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija klemenc

V minuli dvojni številki Vala smo predstavili vrhunec Regalovega ustvarjanja, njihovo admiralsko jahto, 5260 commodore. Tokrat pa bomo pod drobnogled vzeli njeno manjšo sestro, prav tako elegantno jahto, ki jo prav tako poganjata dva Volvova motorja z IPS pogonom.

Za model 4460 bi lahko zapisali, da je nekakšna mešanica ameriškega cruiserskega tipa čolna in evropsko usmerjene jahte s hard top nadgradnjo.

Jahto v oblikovnem smislu zaznamujeta predvsem naprej usločeni radarski lok, ki je na vrhu raztegnjen, tako da pokriva celoten prednji del kokpita z družabnim kotičkom, z zunanjo kuhinjo in krmarskim mestom. Na voljo je tudi komplet ponjav, s katerimi popolnoma zapremo prednji del kokpita.

Regal 4460 se za razliko od nekaterih manjših cruiserjev že nekoliko bolj spogleduje s potrebami evropskih navtikov, zato je za naš trg zanimiva jahta, ki združuje zasnove hard top nadgradnje in odprtih potovalnih gliserjev. Za osnovno različico z dvema bencinskima Mercruiserjema je treba odšteti 439.510 $ +DDV, za takšno z IPS 600 motorji pa 575.519 $ + DDV. Cenovna razlika med najdražjo in najcenejšo različico je precej velika, vendar je velika razlika tudi v tehnologijah IPS in klasičnega pogona.