Regal 44 sport coupe

Regal 44 sport coupe

Val 143

Novinec v floti Regal

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Regal

Ameriški izdelovalci so končno prisluhnili tudi evropskim kupcem in tako številni izdelovalci čez lužo ponujajo bolj »evropsko« naravnane modele. To so predvsem jahtice s hard top nadgradnjo, ki za zdaj vse merijo preko 12 metrov.

Regal 44 sc je za to floridsko ladjedelnico logičen korak naprej, saj hkrati predstavlja manjšega brata admiralskemu predstavniku 5260, do katerega ne more skrivati sorodnosti in počasi zamenjuje model 4460.

Regal 44 sc se torej ponaša z marsikatero lastnostjo, ki je še do nedavnega veljala za evropsko. Za slednje veljajo predvsem hard top nadgradnja z električno pomično streho in oblazinjena površina za sončenje na krmi, ki ji lahko prilagajamo naklon naslonjala. Novost, ki smo jo videli že pri enemu izmed tekmecev, pa je prehod na premec skozi srednji del vetrobranskega stekla, ki je bil do sedaj značilnost odprtih čolnov in ne hard top izvedb. S tem se pridobi marsikaj, predvsem prostornina v kokpitu in varnost, saj so bili stranski prehodi običajno preozki in drseči.

V podpalubju 44 sc nudi dvokabinsko razporeditev z dvema udobnima kabinama v premcu in pod kokpitom ter prostoren salon z dobro opremljeno kuhinjo. Obe kabini imata lastna toaletna prostora.

Pohištvo je v Regalovem slogu dobro obdelano, visokega sijaja in prijetnih, ne preostrih oblik.

V kokpitu je prostora za kar 12 gostov, pokriti del kokpita pa lahko tudi zapremo, kar pride prav v primeru slabega vremena, ko je najboljša rešitev gledanje televizije. Ta se s pritiskom na gumb spusti izpod stropa. Med tovrstno dodatno opremo lahko naštejemo še Bose avdiosistem, klimatsko napravo, pralni stroj in še številne druge elemente udobja.

Jahto v osnovi poganja par Volvovih 8,1-litrskih bencinskih motorjev z IPS pogonom IPS 500 (551,5 kW), izbiramo pa lahko tudi med dizelskima različicama IPS 500 (544 kW) in IPS 600 (639 kW) ali 870 KM skupne moči.