Regal 2550

Regal 2550

Val 156

Športnik s kabino

AVTOR Regal 2550
FOTO Regal

Pred dobrimi tremi leti smo si ob obisku Floride ogledali in zapluli z enim večjih cuddyjev, ki pri Regalu nosijo oznako »50«. Takrat je bil aktualen model 2750, za leto 2011 pa so trgu ponudili nekoliko manjšega 2550, ki bi lahko veljal za naslednjo stopnico nadvse uspešnemu modelu 2250, ki nas je med vsemi tudi najbolj navdušil na testiranjih na Floridi.

Z modelom 2550 so pri Regalu ciljali na kupce, ki želijo imeti čim večji čoln, ki ga še lahko vozijo s prikolico (za evropske razmere širina čolna že presega dovoljene meje, v ZDA, kjer imajo širše ceste, pa še »pride v poštev«), in želijo imeti čoln za celodnevne zabave, smučanje na vodi in wakeboarding, ki tudi pri nas postaja čedalje bolj priljubljen šport. Tako so 2550 poimenovali kar športnik s kabino, saj čoln ni bowrider, kot smo običajno vajeni pri športno naravnanih čolnih, ampak gre za tako imenovani cuddy s precej prostorno kabino v premcu z ločenim toaletnim prostorom, ki da čolnu tudi družinsko dimenzijo.

Regal 2550 je oblikovan tako, da pritegne poglede tako v marini kot tudi na vodi. Ostre in privlačne linije, katerih športnost lahko poudarimo še s posebno grafično poslikavo, so zarisali v studiu T4 Yacht Design in jih postavili na Regalov patentiran FasTrac trup, o katerem smo že veliko zapisali, da ustvarja zračno blazino, ki znižuje upor omočene površine med glisiranjem in s tem čoln pri enaki hitrosti porabi manj goriva. Tako obljubljajo najvišje hitrosti okoli 40 vozlov (74 km/h) s 5,7-litrskim osemvaljnikom z 220 kW (260 KM). Najmočnejši motor, ki 2550 spremeni v raketo, pa je Mercruiserjev 8,2-litrski osemvaljnik z 283 kW (380 KM). Zver v kombinaciji z zunanjimi izpuhi pa zagotovo nikogar ne bo pustili ravnodušnega.

Regal 2550 je na našem trgu primeren za tiste kupce, ki si želijo športnega čolna, s katerim vseeno lahko gredo na nekajdnevno križarjenje, na dnevnih izletih pa imajo radi prostornost in udobje. Zabave na vodi in športne aktivnosti pa seveda tudi tu pridejo v poštev, z določeno mero pameti seveda.