Regal 2520 FasDeck

Regal 2520 FasDeck

Val 141

Hiter in prostoren

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Regalova serija bowriderjev s širokim premcem v ZDA ni več novost, vendar jih pri nas nismo zasledili veliko, zato bomo enemu izmed predstavnikov te serije posvetili malce pozornosti.

Pravzaprav je bila ladjedelnica Regal Boats ena prvih, pri kateri smo opazili spremembo pri oblikovanju čolnov z odprtim premcem, ne mnogo pozneje pa so ji sledile tudi tekmice.

Kot vsi športno naravnani Regali, se tudi 2520 lahko pohvali s patentirano obliko podvodnega dela trupa, ki ga imenujejo FasTrac, nad vodno črto pa oblikovno sledi hišni filozofiji ostrejših in bolj definiranih linij. Posebnost omenjene serije pa je seveda širina premca, ki je precej širša, kot pri običajnih bowriderjih.

Bowriderjev s širšim premcem je na trgu vse več. Kako ne, saj imajo veliko prednosti pred čolni z običajnimi, zašiljenimi premci, le oko se mora privaditi na nekoliko drugačno oblikovanje, kar pa ni težko, zlasti takrat, ko občutimo razliko v prostornosti in plovnih lastnostih. Regal 2520 je z Mercruiserjevim 5-litrskim motorjem mogoče dobiti že za 60.717 ameriških dolarjev, za močnejšo različico pa je treba nekoliko doplačati, a je 191,2 kW (260 KM) povsem dovolj za čoln, ki tehta 2.200 kg.