Razstava Jadro

Razstava Jadro

Val 238

 

V začetku aprila so v Anini galeriji v Rogaški Slatini odprli razstavo Jadro, avtorjev Mateja Turića in Stanislava Lukića.

Mate Turić, magister kiparstva in profesor likovne kulture, ustvarja in živi v Vrbovcu, nedaleč od Zagreba. Končal je kiparsko šolo na Braču in Akademijo likovnih umetnosti v Mostarju. Pohvali se lahko s preko trideset samostojnimi razstavami doma in v tujini, Artist ON Globe pa mu je pred štirimi leti podelila nagrado za najboljšega mladega umetnika na Hrvaškem. Stanislav Lukić je magister farmacije, živi in dela v Rogaški Slatini. S slikanjem se intenzivno ukvarja že nekaj let, v tem času pa je uspešno sodeloval na samostojnih in skupinskih razstavah ter likovnih kolonijah.
Oba umetnika sta prav v izredno močnem elementu jadrnice, jadru, našla inspiracijo in jo povezala z življenjem. Če spoštuješ naravo in pravilno krmariš, te bo jadrnica vedno pripeljala na želeno mesto; enako je v življenju, od tebe je odvisno, kako in kje boš končal. Vsak izmed avtorjev je s svojo domišljijo ustvaril svoj pogled na jadro. Kritikom in obiskovalcem ni ušla sinergija med Turićevimi skulpturami in Lukićevimi slikami. Za morsko, natančneje, dalmatinsko vzdušje je v Anini galeriji, ki se nahaja v samem zdraviliškem centru Rogaške Slatine in kjer se že vrsto let predstavljajo vrhunski domači in tuji umetniki, poskrbela skupina Vitis.
Galerija je odprta vsak dan, razen ponedeljka in 1. 5., od 16. do 19. ure. Razstavo si je mogoče ogledati do 26. 5. 2019, vstop je prost.