Razglasitev zmagovalcev nagrade Best of Boats Award 2022

Razglasitev zmagovalcev nagrade Best of Boats Award 2022

AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO BoB
Leopard 46 Powercat (Südafrika) Best of Boats Award 2022 Finalist | Best for Travel *** Local Caption *** Leopard 46 Powercat (South Africa) Best of Boats Award 2022 Finalist | Best for Travel

V četrtek, 24. novembra 2022, zvečer je na sejmu BOAT & FUN BERLIN potekala slovesna podelitev nagrad Best of Boats (BOB). Čast najboljšega motornega čolna iz modelnega leta 2022, so si po obsežni testiranjih s strani članov žirije, prislužili le najboljši nominiranci iz posameznih kategorij. Podelitev je potekala pred mednarodnim občinstvom v dvorani Marshall Haus na berlinskem razstavišču. Nagrade so bile podeljene v štirih kategorijah: Najboljši za začetnike, Najboljši za potovanja, Najboljši za zabavo in Najboljši za družino. V kategoriji Najboljši za prihodnost je bil letos že tretjič nagrajen potencialni “game changer” v navtični industriji.

Nagrade v štirih kategorijah so prejeli: Ryck 280 (najboljši za začetnike), Leopard 46 Powercat (najboljši za potovanja), Rand Source 22 (najboljši za zabavo) in Bavaria SR 36 (najboljši za družino) – Nagrada »Best for Future« je namenjena projektu infrastrukture za električna plovila družbe Delphia Yachts.

Šestnajstčlanska žirija, ki so jo sestavljali glavni uredniki in odgovorni uredniki za motorna plovila iz celotne Evrope in ZDA, je v navtični sezoni 2022 v številnih regijah preizkušala najnovejše in najzanimivejše motorne čolne. Pri rezultatih izbora, ki so ga opravili člani žirije BOB, so namesto dolžine in konjskih moči plovil upoštevali uporabnost in namen ter različne potrebe bodočih lastnikov čolnov. V ožji izbor so prišli le motorni čolni, ki jih je testiralo več članov žirije. Nova plovila, ki so šele v fazi načrtovanja ali gradnje, se tako niso mogli potegovati za nagrado BOB. Temeljiti testi s strani izkušene žirije so edinstveni in dodana vrednost nagrade Best of Boats Award. Prav zaradi tega je nagrada Best of Boats Award med ladjedelnicami ena najbolj zaželenih nagrad v navtični industriji.