Ranieri z novim zastopstvom

Ranieri z novim zastopstvom

Val208

V prejšnji številki Val navtike ste lahko zasledili napoved in kratko predstavitev premiernih čolnov v Sloveniji znamke RANIERI. Tokrat vam predstavljamo kratek opis štirih linij, s katerimi se bo podjetje Moto-Nautika, ki je ekskluzivni zastopnik za Slovenijo, predstavilo tudi na letošnji izvedbi najpomembnejšega jadranskega navtičnega sejma, tj. na INTERNATUICI 2016.
Ranieri ves svoj uspeh stavi na brezkompromisno kvaliteto, sodoben italijanski slog in najsodobnejšo hidrodinamiko, zasnovano s strani navtičnih arhitektov z uporabo C. A. D. sistemov. Pri izdelavi plovil Ranieri so uporabljeni visoko kvalitetni materiali, pri samem razvoju pa sodelujejo strokovno usposobljeni arhitekti plovil, ki zagotavljajo vrhunski dizajn in kvalitetno plovbo. Vsi detajli na plovilu so izdelani do potankosti, kar jih uvršča v sam vrh proizvajalcev plovil v tem segmentu.

LINIJA OPEN LINE
Plovila Ranieri Open Line so v velikosti od 4,55 do 9,33 m in so označena pod imenom Voyager 17–30, odvisno od dolžine plovila. Modeli z oznako »S« imajo v osnovi drugačno standardno opremo od osnovnih različic, odlikuje pa jih športni dizajn.
Modeli Open Line imajo veliko zunanjega prostora, predvsem na sprednji sončni ploščadi, ki je nekoliko poglobljena in dodatno ograjena z varnostno ograjico. Modeli od 21 S naprej imajo tudi manjšo kabino, ki je primerna predvsem za shrambo odvečne prtljage, možno pa je vgraditi tudi kakšen hladilnik, WC kabinet ipd.

LINIJA SUNDECK LINE
Plovila Ranieri Sundeck Line so v velikosti od 5,65 do 9,30 m in so označena pod imenom Shadow 19–30, odvisno od dolžine plovila.
Modeli Sundeck Line imajo veliko ležalnega prostora oziroma sončne ploščadi ter manjše kabine, primerne za shrambo prtljage, vključujejo pa tudi manjši spalni prostor in ponujajo možnost vgradnega hladilnika, mini kuhinje (pri določenih modelih), ločenega prostora za WC ipd. Vsi modeli Shadow imajo kabino z drsnimi vrati na konzoli, ki jo je možno zakleniti. Kabina ima tudi stransko okno za dnevno svetlobo, določeni modeli pa imajo tudi okno na stropu kabine. Kar se tiče blazin, lahko poljudno izbirate med različnimi materiali in barvnimi kombinacijami, izberete pa lahko tudi barvo trupa.

LINIJA CABIN LINE
Plovila Ranieri Cabin Line so v velikosti od 5,65 do 8,30 m in so označena pod imenom Atlantis 19–28, odvisno od dolžine plovila.
Modeli Cabin Line imajo veliko notranjega prostora, ki omogoča velike ležalne površine. Višina je primerna za bivanje na plovilu, imate pa tudi možnost vgrajenega WC ali ločenega toaletnega prostora. Določeni modeli imajo priročno kuhinjo, veliko odlagalnih prostorov in predalov, kvalitetno oblogo iz lesa, vzdržljive tekstilne materiale za oblazinjenje ležišč, možnost jedilne mize idr.
Kabina ima tudi stransko okno za dnevno svetlobo, določeni modeli pa imajo tudi okno na stropu kabine. Kar se tiče blazin, lahko poljudno izbirate med različnimi materiali in barvnimi kombinacijami, izberete pa lahko tudi barvo trupa.

LINIJA FISHING LINE
Plovila Ranieri Sport Fishing Line so v velikosti od 5,65 do 9,30 m in so označena pod imenom CLF 19–30, odvisno od dolžine plovila.
Modeli Sport Fishing Line imajo del plovila pokrit s kabino stojne višine in z vrati. V kabini se nahaja navigacijska ploščad, kjer je dovolj prostora za različne navigacijske instrumente. V spodnjem delu plovila se nahaja še dodatna kabina, kjer so spalni prostori z vgrajenim WC ali s posebej ločenim toaletnim prostorom (odvisno od modela). Na sprednjem delu je še vedno dovolj ležalne površine na sončni ploščadi, ki je ograjena z varnostno ograjico iz nerjavnega jekla. Modeli Sport Fishing Line so idealni čolni za Jadransko morje, saj so namenjeni tako družinskim potovanjem kot ribolovu.
Ekskluzivni prodajalec in uvoznik za Slovenijo ter Hrvaško je slovensko podjetje MOTO-NAUTIKA d. o. o., ki je hkrati največji servisno-prodajni center na Štajerskem. V salonu plovil lahko izbirate med ogromno zalogo, v njem pa vas čakajo strokovno usposobljeni svetovalci, ki bodo glede na vaše potrebe in želje znali poskrbeti ter za vas izbrati popolno plovilo.

 www.ranieri.si in www.moto-nautika.com.