Rainman – Nikoli več brez pitne vode

Rainman – Nikoli več brez pitne vode

Val-209
AVTOR Julijan Višnjevec in ing. Matevž Guzelj
FOTO Julijan Višnjevec

Potrebe po pitni vodi iz leta v leto naraščajo. K temu so pripomogle podnebne spremembe, povečevanje prebivalstva in izsuševanje pokrajin zaradi učinka toplogrednih plinov. Tudi v navtiki se srečujemo z vse večjo potrebo po sladki vodi. Na plovilu si želimo ustvariti udobje oz. celo pričakujemo udobje, kakršnega imamo v lastnem domu. Večkrat na dan se stuširamo, pomivamo posodo, peremo perilo. Na morju pa tudi peremo plovilo, opremo itn., zato pitne vode hitro zmanjka. Tako moramo, vsaj po lastnih izkušnjah, vsak drugi ali tretji dan obiskati marino ali najti vir za nakup pitne vode (npr. bencinsko črpalko).

Odzdaj se težav s pomanjkanjem pitne vode lahko zlahka rešimo z nakupom prenosnega razsoljevalnika avstralskega podjetja Rainman. Priročen prenosni razsoljevalnik je sestavljen iz dveh osnovnih enot in povezovalnih cevi. Namestimo ga lahko kar na krmni platformi ali kokpitu, saj napravi pripadajo še tri cevi. …

Več informacij dobite na spletni strani slovenskega zastopnika za prodajo: www.vesselspa.com. Več si lahko preberete tudi v 209. št. revije Val navtika.