Propspeed – Za manjšo porabo in večjo hitrost

Propspeed – Za manjšo porabo in večjo hitrost

Val 227

Propspeed postaja zaradi svoje učinkovitosti vedno bolj priljubljen pri kapitanih in lastnikih plovil. Vse več je tudi ladjedelnic, ki Propspeed že serijsko nanašajo na vse kovinske dele plovil pod vodno linijo. Propspeed se je odlično izkazal tudi na hidravličnih nosilcih krmnih platform.
Kot zagotavlja proizvajalec (www.oceanmax.com), nudi njegov izdelek »More speed, less fuel«, kar pomeni, da omogoča manjšo porabo goriva ter večjo hitrost. Izdelek prihaja z Nove Zelandije, za njegov uspeh v Evropi pa je še posebej zaslužno podjetje LNC, ki promovira proizvode Propspeed že od leta 2009. Iz slike je razvidna aplikacija Propspeeda na novem plovilu Princess 35M”El guajiro”, ki je bilo razstavljeno na letošnjem sejmu v Düsseldorfu. Aplikacija je bila narejena dan po zaprtju sejma.
Propspeed se nanaša na propelerje v dveh delih. Osnova je temeljni premaz, ki se močno veže na kovinsko površino in zagotavlja, da se končni premaz ne olupi in odstrani; sledi mu zelo gladek, prozoren nestrupen končni premaz, katerega glavna značilnost je, da je spolzek in zato nedotakljiv za morske organizme.
Nanešena zaščita bo učinkovito varovala propelerje pred morskimi organizmi brez dodatnega vzdrževanja od enega do dveh let. Morske organizme, ki se pritrdijo na propelerje, premazane s Propspeedom, se mokre z lahkoto odstrani z gobico. www.lncmarine.com