Propeler Gori – nova celostna podoba

Propeler Gori – nova celostna podoba

Gori propeler je pred dobrim letom zamenjal lastnika, po novem je v lasti podjetja BSI, ki je poznano kot proizvajalec visokokakovostnih rod riggingov in oken za plovila Moonlight. Z zaključkom letošnjega leta je Gori prevzel tudi celostno podobo BSI in se tako poslovil od sicer zelo poznane črno-zlate kombinacije.

Njihovi propelerji še vedno ostajajo prva izbira poznavalcev tako iz sveta potovalnega jadranja kot tudi tistih iz sveta regatnega jadranja. O tem govorijo tudi statistike; na zadnjem Vendee Globe je imelo Gori race propeler 23 od 29 jadrnic, pa tudi 100-čeveljski trimaran Macif, ki je s skiperjem Francoisom Gabartom na dobri poti, da bistveno izboljša solo jadralski rekord okrog sveta, je opremljen z Gorijevim 3-krakim propelerjem.

V zadnjem letu so pri Goriju razvili tudi nov 3-kraki propeler, ki ohranja za vse jadralce svoji najbolj zaželeni lastnosti, in sicer:

  • odličen potisk naprej in v vzvratni vožnji (v vzvratni vožnji je Gori najmočnejši od testiranih propelerjev, tudi od fiksnih, kar omogoča lažje upravljanje pri pristajanju),
  • minimalen upor pri jadranju – najmanjši med vsemi 3-krakimi propelerji.„Običajni“ 3-kraki Gori propeler s sicer zelo zaželeno in priljubljeno funkcijo overdrive pa bo ostal v proizvodnji v vseh dimenzijah tudi v prihodnje.Če želite o novostih izvedeti več, lahko stopite v kontakt s podjetjem DNA, ki je zastopnik Gori Propeller za Slovenijo.www.dna.si
  • Kot zanimivost velja dodati, da je bila testna jadrnica, na kateri so intenzivno izvajali meritve novega propelerja X-Yachts Xc 42, s 55-konjskim Volvom.

Novi propeler nima tako imenovane funkcije overdrive, kar so dosegli z drugačno geometrijo lopatic. Novi propeler torej ne glede na to kako se odpre, deluje vedno samo z običajnim korakom ali po angleško pitchom. Propeler je bil zasnovan kot prava izbira za lastnike jadrnic s sail-drive nogo, ki jih sicer skrbi, da bi overdrive lahko premočno deloval na sam pogonski sklop. Kot tak se bo lahko uvrstil tudi med standardno ali opcijsko vgrajene propelerje pri mnogih serijskih proizvajalcih jadrnic, ki so bili pravzaprav tudi pobudniki tega projekta.

http://www.dna.si