Projekt Middle sea race

Projekt Middle sea race

Val online

Kompas ekipe Shark je usmerjen proti Malti

AVTOR Jana Pines

Po tem, ko so maja »snedli« drugi zaporedni naslov državnih prvakov v kategoriji ORC, smo ekipo Shark vprašali, ali so njihovi apetiti za letošnjo sezono s tem potešeni. »Nikakor ne. To je le del priprav na Middle Sea Race, ki se ga bomo udeležili v jeseni,« je kot iz topa izstrelil član posadke Andrej Kadič.

Ideja o sodelovanju na jadralski klasiki okoli Sicilije je tlela od lanske jeseni. »Več mesecev smo razmišljali, ali smo zreli za to. Regata slovi kot ena najzahtevnejših, mi pa se z jadranjem ukvarjamo šele tri leta,« se začetnih dvomov spomni Andrej. Toda želja je nadvladala strah. Želja po novih dogodivščinah, po nepredvidljivih modrinah zunaj Jadrana, zahtevnejših razmerah, v katerih bi se izkazali njihovi aduti in kakršnim je njihova jadrnica sun fast 3200 ne nazadnje tudi namenjena.

Ko se je finančna konstrukcija projekta izkazala za sprejemljivo, so argumenti za neudeležbo začeli kopneti. Samozavest so pridobili med opravljanjem tečaja preživetja na morju, nato so uskladili službene obveznosti z datumom dogodka in nazadnje so dogovor zapečatili z nakupom letalskih kart. Od takrat ne mine dan, da ne bi postorili vsaj kake malenkosti za regato, pri čemer skušajo biti čim bolj preudarni. »Danes sem, recimo, dobil predračun za vsa zdravila, ki so obvezna na krovu. Znaša čez štiristo evrov. Enaka zdravila so v Veliki Britaniji veliko cenejša in nekaj jih bomo zagotovo naročili od tam. Z logističnega vidika smo preskrbljeni. Jadrnico nam bodo na prizorišče pripeljali drugi, tako da mi samo priletimo in odjadramo. Potem je tu še neskončen spisek varnostnih predpisov, ki jih imajo organizatorji. Sama priprava jadrnice zahteva precejšen finančni vložek, da ne govorim o osebni opremi, vendar pri tem ne bomo šparali,« je niz dosedanjih aktivnosti strnil Andrej.

Poleg formalnosti so tu še fizične priprave, na katerih bo ekipa začela intenzivnejše delati v poletnih mesecih. Za vzdrževanje kondicije se bodo udeležili navigacijske preizkušnje Tržič-Umag-Tržič, sledila bo Lošinjska regata in nekaj samostojnih 3- do 4-dnevnih treningov. »Moramo se psihično privaditi na večdnevno sobivanje na barki, na hrano in spremenjen bioritem. Med treningi se želimo čim boljše seznaniti z razmerami, s kakršnimi se bomo soočili v Sredozemlju, in sproti ugotavljali, kaj se obnese in kaj ne,« je orisal načrt dela Andrej. Sistematično bo treba stopnjevati tudi telesno vadbo, kar našega sogovornika še najbolj skrbi, vendar se tolaži s tem, da jim bodo po tem oblačila novega sponzorja lepše pristajala.