Projekt DA 10

Projekt DA 10

Val205

Bavaria

AVTOR Julijan Višnjevec

Bavaria želi s svojim novim projektom z delovnim imenom DA 10 odpreti novo poglavje v snovanju plovil in tako na trg ponuditi vsestransko uporabno plovilo. Pri tem ne gre za to, da so vse druga plovila neuporabna, še zdaleč ne. Pomembno je le, da so se strokovnjaki pri Bavarii in v oblikovalski hiši Vripack osredotočili predvsem na uporabniško izkušnjo.

Pred letom dni sem bil povabljen na prvi posvet o novem Bavariinem projektu kot eden izmed dveh predstavnikov »sedme sile«. Na zaupnem sestanku v Düsseldorfu sem bil seznanjen s projektom. V delovni skupini smo preučevali različne vedenjske aspekte uporabnika in možne rešitve s strani graditelja. Seveda sestanek ni prinesel končnih odločitev, temveč je bil le temelj za nadaljnje raziskave in razvoj projekta.
Kakor koli že, na letošnji razstavi v Cannesu je bilo razkrito, da se pripravlja nov projekt, ki bo nedvomno vplival na navtično industrijo v smislu ponudbe nečesa revolucionarnega.
V zvezi s projektom smo tako pred kratkim prejeli prvi uradne podobe, t. i. renderje, zato lahko tudi uradno zapišemo nekaj vrstic o prihajajoči novosti.
Project DA 10 pod svojim delovnim imenom skriva revolucionarno zasnovan koncept motornega plovila. …

Več si lahko preberete v 205. št. revije Val navtika.

5943-2 GA REV.3x