Priznani angleški navtični arhitekt: V podjetju Marmor Hotavlje vedo, kaj delajo

Priznani angleški navtični arhitekt: V podjetju Marmor Hotavlje vedo, kaj delajo

»Lepo je sodelovati s podjetjem, kjer ne gre le za strogo poslovno sodelovanje, ampak se razvijejo tudi dobra prijateljstva. Veseli me, da sem lahko našel podjetje, ki ima podobno vizijo in miselnost, kot ju imam jaz – podjetje, ki daje veliko pozornost detajlom in kakovosti,« je o podjetju Marmor Hotavlje dejal priznani jahtni arhitekt Mark Berryman, ki je prejemnik številnih nagrad na področju oblikovanja jaht. Slednji je zanje prvič izvedel pred šestimi leti, ko so oblikovali 136 m dolgo jahto Flying Fox. »Dva od treh generalnih izvajalcev, ki sta se potegovala za posel, sta nas vključila v svojo ponudbo. O nas sta povedala veliko pozitivnih stvari in nas predstavila v dobri luči,« je dejal izvršni direktor Tomaž Selak, ki je odgovoren za vodenje prodaje in jahtnega segmenta v podjetju Marmor Hotavlje.

Berrymanu veliko pomeni tudi osebni pristop, ki ga imajo z njim. Pravi, da se z veseljem lotijo zahtevnejših projektov, so odzivni in se vedno pogovorijo o različnih rešitvah. »Mi predlagamo dodatne možnosti, ki lahko izboljšajo predlagano idejo oziroma koncept rešitve. Mark si prizadeva, da njegov dizajn poleg lepega izgleda omogoča predvsem funkcionalnost. Delo z nami mu to tudi omogoča, saj lahko izdelamo stvari, ki jih druga podobna podjetja ne znajo« je še pojasnil sogovornik.

»Ekipa pod vodstvom Tomaža Selaka ve, kaj dela, hkrati pa je sodelovanje z njimi sproščeno, podobno kot delo z eno veliko družino. To mi zelo veliko pomeni, saj je tako izvedba projekta veliko enostavnejša, saj so vsi, s katerimi sodelujem v podjetju, timski igralci, do katerih lahko pristopim,« je dejal Berryman. Pravi še, da se vedno potrudijo in naredijo korak več, da dostavijo največjo možno kakovost. Vsakič, ko bo imel priložnost, bo za kamnite rešitve izbral prav hotaveljske kamnoseke. »Zato se veselim nadaljnjih skupnih projektov ter sodelovanja na prihajajočih projektih,« je še napovedal priznani jahtni arhitekt.

Mark Berryman je začel v industriji oblikovanja superjaht pred 27 leti, ko je delal za svetovno znanega oblikovalca Dona Starkeyja. Zatem je prestopil k oblikovalcem H2 Yacht Design. Leta 2007 je ustanovil svoj oblikovalski studio: Mark Berryman Design, ki je že v prvih nekaj mesecih poslovanja podpisal kar nekaj pomembnih in velikih pogodb z ladjedelnico Lürrsen za RV Pegaso, MY Mary-Jean II in MY Arkley.

V podjetju Marmor Hotavlje se lahko pohvalijo z najsodobnejšo opremo za razrez in oblikovanje kamna ter izvrstnimi kamnoseškimi mojstri. V inovaciji in razvoju skušajo biti vedno korak pred ostalimi v svoji branži. Velike zasluge za uspeh imajo zaposleni, ki s svojim delom, inovativnostjo ter vztrajnostjo ustvarjajo razvoj in rast podjetja. Njihova uspešnost se kaže predvsem pri delovanju na najbolj luksuznih projektih po celem svetu. Pri opremljanju megajaht, rezidenc, fasad ali umetniških skulptur sodeluje velika ekipa, ki poskrbi za celoten proces in uspešno izvedbo projektov. Njihova natančnost, prefinjenost izdelkov ter inovativnost so bili prepoznani tudi med odmevnimi imeni, kot je na primer svetovno znani režiser Steven Spielberg. Poleg svetovno znanih osebnosti sodelujejo še z drugimi uveljavljenimi arhitekti in oblikovalci, ki so jim odprli vrata v svet.

Bronasta gazela, podjetje Marmor Hotavlje, išče skrito lepoto v kamnu že vse od leta 1721. Pohvalijo se lahko z več kot 70-letno tradicijo obdelave kamna, vrhunsko kakovostjo izdelkov ter storitev in edinstvenostjo v panogi, kjer delujejo. Pri delu so opremljeni z najsodobnejšo opremo za razrez in oblikovanje kamna. Imajo tudi razvejano nabavno mrežo, ki jim omogoča zelo raznolik nabor kamnov, ki ga lahko v Slovenijo pripeljejo iz celega sveta. Delajo s svetovno znanimi in uveljavljenimi arhitekti, oblikovalci in znanimi osebnostmi, opremljajo luksuzne jahte, izvažajo butično pohištvo v Ameriko in sodelujejo pri odmevnih projektih doma in v tujini.