Priprave na Tenerifu

Priprave na Tenerifu

Val 159
AVTOR Tine Slabe
FOTO arhiv TS

Letošnjo zimo, ki je praktično že končana, sem po veliko letih skoraj v celoti preživel na Slovenskem. Na srečo pa je tu beseda skoraj. Tik preden se je otoplilo, sem se odpravil na priprave na Kanarske otoke. To so bile tudi moje prve priprave v troje in bile so uspešne!

Že na finalni tekmi lanske svetovne turneje, ko sem vedel, da je na poti Ema, sva se z Andreo Cucchijem, ki ima prav tako naraščaj, dogovorila, da se dobiva na Tenerifu. On je že celotno lansko zimo preživel na tem ognjeniškem otoku in povedal mi je vse ugodnosti, ki jih ta destinacija ponuja tudi za potovanja z družino. Na voljo je namreč vrhunsko zdravstvo, kar nekaj destinacij za izlete, predvsem pa zelo primeren veter za trening slaloma tik pred apartmajem.

Andrea je prekaljeni slalomist, ki je zaradi ustanavljanja svoje blagovne znamke jader dal tekmovalno kariero nekoliko na stran, sedaj pa se vrača. Vedel sem, da se od njega lahko veliko naučim, poleg tega pa ima ogromno znanja o jadrih. Po nekaj uvodnih dneh testiranja nove opreme, ki se je takoj izkazala za zelo hitro (dosegel sem hitrost kar 70 km/h), se nama je pridružil še nemški prvak Vincent Lange.

Dnevi so hitro minevali, toda vsak dan smo vsaj tri ure trdo trenirali. Občasno so se nam pridružili še litvanski reprezentanti in na morju je bilo pravo tekmovalno vzdušje. Poleg tega, da je bila vasica El Medano zelo prijetna za mojo družino, sem tudi prvič imel več tekmovalcev na kupu za sparing in zato je bil trening še bolj kakovosten. Veter v povprečju ni bil preveč močen, a še vedno primeren za slalom. Le nekaj dni je bilo dovolj močnih, da sem po dolgem času stopil na wave opremo in priznati moram, da že dolgo nisem tako užival!