PRIPRAVE NA BARKOLANO 2019

PRIPRAVE NA BARKOLANO 2019

Val 242
AVTOR uredništvo Val navtika
FOTO arhiv Barcolana

51 let je od takrat, ko je na prvi regati Barkolana sodelovalo 47 plovil. Le še nekaj tednov je do druge nedelje v oktobru, ko bo ta dogodek v Tržaškem zalivu doživel novo izvedbo.

Po uspehu lanskoletne 50. Barkolane in vpisom v Guinnessovo knjigo rekordov kot največja jadralska regata na svetu, ki je pomenil prelomnico v zgodovini Barkolane, sponzor Generali predstavlja tako prenovljen format dogajanja na kopnem kot protagoniste na morju.
Letošnje aktivnosti se v Trstu pričnejo 2. oktobra, sledi jim 12 zaporednih pestrih dni.
Središče festivala bo letos prvič tržaška Piazza dell’Unità, ki omogoča več prostora za razstave in gostovanje dogodkov na kopnem. 13. oktober in velika tradicionalna regata predstavljata navtično poslastico, za zmago se bodo borili kar štirje kandidati, med katerimi naj bi bila tudi slovenska jadrnica. Sicer pa bodo po napovedih na krovih potencialnih zmagovalk tudi nekatera znana slovenska jadralska imena. Kot običajno je tudi tokrat vse v pričakovanju velikih imen iz tujine, tudi angleške jadralke Dee Caffari, ki je že potrdila svoj prihod kot priporočilo 51. Barkolani.

Na tiskovni konferenci v Ljubljani, ki so jo organizirali na sedežu olimpijskega muzeja in v okviru Združenja slovenskih športnih društev v Italiji, je predsednik Barkolane Mitja Gialuz predstavil regato »Go To Barcolana«. Dan pred veliko regato se na njej pomerijo slovenske jadrnice…

Več o napovedanih dogodkih Barkolane si preberete v septemberski izdaji revije Val navtika 242.