Prince 475 open

Prince 475 open

Val 226
AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Julijan Višnjevec

Tokratni test najmanjšega med čolni blagovne znamke Prince je bil narejen na visokem morju pred Izolo. Če gre v začetku za nekakšno protislovje (majhen čoln – visoko morje), dvomov ni bilo več, ko smo začeli spoznavati najmanjšega člana družine Prince 475 open. Prince je v Sloveniji relativno mlada blagovna znamka, vendar je na evropskem tržišču, v največjem deležu pa v Nemčiji in na Nizozemskem, kjer prodajo 80 odstotkov svoje proizvodnje, prisotna že vse od leta 1991.

Že od nekdaj so bili odprti čolni tipa »fisherman« med morjeplovci v Sloveniji izredno priljubljeni, saj so z njimi odhajali na dnevne izlete, občasno pa so se podali tudi na kakšen ribiški dan s prijatelji. Čoln s centralno konzolo je vsesplošno uporaben, prostor v kokpitu pa v osnovi delimo na del pred krmarsko konzolo in del za njo.

Preden se podamo v natančen opis čolna prince 475 open, je potrebno obnoviti nekaj temeljnih podatkov o poljski ladjedelnici, v kateri izdelujejo plovila blagovne znamke Prince. Danes ‘Proizvedeno na Poljskem’ vsekakor pomeni kakovost za pošteno ali ugodno ceno. To je tudi eden od pomembnih adutov, ki so v zadnjih nekaj letih, odkar je blagovna znamka na voljo preko podjetja As Boats d.o.o. iz Frama, številne prepričali v nakup plovil. V njihovi paleti je osem modelov, od 4,75 metra dolgega odprtega čolna do 6,25 metra dolgega s kabino. Različica 475 open je idealna tudi za začetnike, ki šele vstopajo v svet navtike in ga želijo okusiti na najbolj pristen način….

Več si lahko preberete v 226. št. revije Val navtika