Priloga – Naj bo jadranje izkušnja, kot si jo zaslužite

Priloga – Naj bo jadranje izkušnja, kot si jo zaslužite

Val 256
AVTOR Jan Ratej
FOTO Navtični-tečaji.si

Vsako pomlad, ko posijejo prvi močnejši žarki sonca, ki prijetno otoplijo ozračje ter poskrbijo, da se narava začne prebujati, se ljudje pričnemo poigravati z mislijo na poletne počitnice in kam nas bodo le-te zanesle. Mnogi med nami se boste znašli z željo po počitnikovanju na morju, bolj specifično na plovilu. Bodisi jadrnici, katamaranu, gumenjaku ali pa celo na motornem čolnu oz. jahti. V kolikor vi ali vaši bližnji niste lastniki plovila, je vaša edina možnost kratkoročni najem pri enem izmed ponudnikov na trgu. Pri najemu je pomembna verodostojnost ponudnika, izpravnost plovila, čas rezervacije ter seveda cena. Seveda je važno tudi, da dobite točno to, kar ste rezervirali in kar ste pripravljeni plačati.

V članku pišemo o najpomembnejših korakih, ki jih je dobro poznati pri čarterskem najemu plovil in glavnih pasteh v katere se lahko ujamete.

Izbor ponudnika in plovila

Ponudnikov na trgu je malo morje in v kolikor na tem področju nimate izkušenj, boste najbolj varni, če stopite v kontakt s takoimenovanimi “charter” agencijami, ki delujejo kot posredniki oziroma agent…

Več si lahko preberete v aprilski izdaji revije Val navtika, št. 256.