Prestižna nominacija vrat Pirnar

Prestižna nominacija vrat Pirnar

Val212

Vrata prihodnosti

 

 

Ljubljansko podjetje Pirnar je za svojo najnovejšo svetovno inovacijo pred nedavnim prejelo nominacijo za evropskega oblikovalskega oskarja, prestižno nagrado German Design Award, ki se podeljuje le za izjemne in pionirske dosežke na področju oblikovanja iz vsega sveta. Podobnost s filmskimi oskarji je v tem, da nagrade ne more dobiti kdorkoli, ampak le tisti izbrani, ki jih za nagrado predlaga žirija. To je uspelo edinstvenim vhodnim vratom Pirnar OneTouch, prvemu in edinemu vhodu na svetu s samodejnim izvlečnim in uvlečnim potezalom. Ko skriti čitalnik prstnih odtisov prepozna lastnika, se elegantno in samodejno izvleče potezalo, ki razsvetli svojo okolico, vrata pa se odklenejo. Nekaj sekund po zapiranju se vrata samodejno spremenijo nazaj v prečiščeno ploskev brez potezala, kar nelastnikom onemogoča kakršnokoli upravljanje z vhodom – zato ga imenujejo »najbolj osebni vhod na svetu«.
»Ne želimo delati dobrih vhodov, ampak mojstrovine,« pravi direktor podjetja, Roman Pirnar. »Želimo premikati meje možnega. Vhod je prvi vtis o hiši in lastniku, zato želimo, da je občudovanja vreden, čudovit in brezhibno izdelan tehnološki biser. Da to lahko dosegamo, smo zbrali ekipo najdrznejših in najinovativnejših ljudi, ki je vrhunska na svetovni ravni. In nominacija je dokaz za to.«

Slavnostna podelitev German Design Award bo februarja prihodnje leto, nagrajenci pa bodo znani že oktobra letos. Držimo pesti!
www.pirnar.si