Prestige 500 in 500s

Prestige 500 in 500s

Val 163

Prestiž in udobje na visoki ravni

AVTOR Matija klemenc
FOTO Matija klemenc

Za francoski Jeanneau lahko zapišemo, da ima v zadnjih letih najbolj popolno in najbolj kakovostno ponudbo plovil tako med jadrnicami kot tudi med motornimi plovili skoraj vseh velikostnih razredov. Manjka jim morda le trawlerski tip plovila, da bi bila njihova ponudba plovil res popolna.

Lani so prijetno presenetili z NC 11, ki je konceptualno res nekaj novega, pohvalijo pa se lahko s precej prenovljeno družino Prestige, tako med hard top izvedbami kot tudi tistimi s poveljniškimi mostički.

Tokrat si bomo pogledali modela, pri katerih je sodeloval tudi slovenski projektantski studio J&J design. Gre za prestige 500, ki je na voljo v obeh različicah. Hard top in flybridge. Skupni imenovalec je trup in paluba vse do strehe, kjer si lahko izberemo poveljniški most ali hard top s sončno streho.

Linije so privlačna mešanica sodobnih oblikovalskih prijemov in navtične klasike, pri kateri prednjači praktičnost, seveda pa ne manjka sodobnih pripomočkov in pomagal za lažje pristajanje in manevre.

Razlika med testnima modeloma je bila tudi v skiperski kabini, s katero je bila opremljena jahta s poveljniškim mostom, 500s pa je ni imela. Ta ima na krmi veliko garažo za pomožni čoln, katerega bomo pri 5različici s poveljniškim mostom morali skladiščiti na kopalni ploščadi in ga iz vode dvignili s pomočjo hidravličnega mostička, ki je nameščen na levi strani kokpita, športna različica prestige 500s pa ima mostiček skrit v stopnici prehoda v kokpit, prav tako levo od stene, ki ločuje kokpit in kopalno ploščad.

Prestige slovi po ravno prav prestižnih, izjemno udobnih in varnih jahtah, ki so v zadnjih nekaj letih precej zrasle v dolžino. Admiralsko lento še vedno nosi prestige 600, 500 in 500s ter 510 pa so takoj za njo in nič ne zaostajajo v udobju. Pri 500 in 500s moramo le vedeti kateri tip nam bolj ustreza in koliko dodatne opreme si želimo na njej in zagotovo mobo zadovoljni. To, da izdelovalec na istem trupu ponuja dve različici palube je namreč zelo dobro, saj kupcu daje možnost izbire, ki je pri večini tekmecev nima.

Za športnejšo različico 500s je v osnovi treba odšteti 465900 eur+DDV, za bolj potovalno usmerjeno različico, prestige 500 pa 494300 eur+DDV. Pri tem moramo imeti kakšnih 50.000 eur za paket dodatne opreme in morda še kaj s seznama. Veliko je namreč stvari, brez katerih na takšni jahti pač nočemo biti, ker precej izboljšajo kvaliteto bivanja.

V splošnem bi zapisal, da je prestige 500 pa naj bo hard top ali pa flybridge različica, dobra jahta, ki jo lahko dobimo za zelo razumno ceno, dizajn pa je takšen, ki po nekaj letih ne bo videti zastarel, kot se to rado zgodi nekaterim italjanskim ladjedelnicam.