Prestige 50

Prestige 50

Val 153

Poln udobja

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc, Jeanneau

Med našim zgodnjepomladanskim obiskom Azurne obale smo imeli priložnost zapluti tudi z razkošno jahto programa Prestige. Jahta nosi oznako 50, čeprav preko vsega meri 15,76 metra, kar bi bolj ustrezalo oznaki 52. Prestige 50 sodi v serijo predhodnikov zdaj že ne več tako novega modela prestige 60, 350, 400 in 440, ki se vsi zgledujejo po admiralskemu prestigu 60, po njem pa se zgleduje tudi novi prestige 500 s hard top nadgradnjo in IPS pogonom.

Prestige 50 je tako po zunanjem videzu kot tudi v notranjosti še »stara šola«, ki pomeni nekoliko mehkejše linije, najsibo to pri zunanjem oblikovanju ali pa pri pohištvu in drugih elementih v notranjosti. Nekateri se pač ne moremo navaditi na sodobno oblikovanje, ostre linije in ravno, odsekano pohištvo, ki kar kliče po udarcu v oster rob mize ali česa podobnega.

Tako je prestige 50, ki ima sedaj novo oznako 510 (doživel je le nekaj lepotnih popravkov), še kako aktualen, zlasti med ljubitelji klasike, ki se odraža tudi pod vodo, saj je jahta opremljena s klasičnim osovinskim pogonom, na katerega prisegajo navtiki, ki imajo za seboj že vrsto milj plovbe.

Prestige 50 je klasična jahta s poveljniškim mostom, ki združuje vse elemente sodobnih dognanj in izkušenj oblikovalcev, jahta všečnega videza, s pravo mero razkošja in zvrhano mero udobja na vsakem koraku.

Kot smo že uvodoma zapisali, prestige 50 ne sodi med najmodernejše, od zunaj, niti od znotraj in čeprav je v zadnjem času doživel nekatere spremembe, se od predstavljenega niso kaj dosti oddaljili. Pri Jeanneauju so se namreč odločili, da s tem modelom še ne bodo sledili novim smernicam, ki so jih zastavili z admiralsko šestdesetico, kateri sledijo 350, 400, 440 in 500 s. Jahta je preverjena, udobna ter lepo in kakovostno izdelana, kar je videti in čutiti na vsakem koraku. Je razkošna in hkrati topla. Udobna in ne sterilna. Skratka, prava kombinacija sodobnih in klasičnih, preverjenih prijemov. Za jahto s standardno opremo je potrebno odšteti malce več kot 661.000 €, pri tem pa lahko izbiramo tudi med paketi opreme v različnih vrednostih.