Prestige 39 fly

Prestige 39 fly

Val 147

Velika med majhnimi

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

V številki december/januar smo predstavili admiralsko jahto iz linije prestige, tokrat pa si bomo ogledali manjšo sestro, prav tako s poveljniškim mostičkom, jahto prestige 39, ki je nadomestila zelo uspešni model, prestige 36 fly.

V oblikovnem smislu prestige 39 sledi svoji večji sestri, prestige 60, nanjo nas spomni predvsem vzdolžno bočno okno pri premcu in sivo obarvan trup, in manjšemu prestigeu 38s, ki smo ga predstavili jeseni.

Prestige 39 se lahko pohvali z izjemno dobro izkoriščenim prostorom na poveljniškem mostičku, na palubi in pod njo. Veliko vzporednic lahko potegnemo z novo jahtico iz Azimutovega programa, azimut 38, ki smo jo prav tako predstavili v prejšnji številki Vala.

Kot smo že omenili, je prestige 39 nastal namenom nadomestiti uspešni model prestige 36 in seriji dodati nekaj novega vetra v obliki izkoriščenosti prostora in nekaterimi oblikovalskimi spremembami, ki jih je zakrivil navtični oblikovalec Michael Peters. Izbiramo lahko med nekaj paketi dodatne opreme, na seznamu pa smo našli še, denimo, bimini na poveljniškem mostičku, 6-kilovatni generator, reflektor na mostičku, pomivalni stroj in hidravlični mostiček, ki smo ga omenili na začetku. Osnovni model s šibkejšim parom motorjev stane 245.000 €, če pa dodamo nekaj za močnejši par in nekaj dodatne opreme, pa smo hitro na 280.000 €, kar je še vedno zelo sprejemljiva cena glede na nekatere tekmece.