Prestige 350

Prestige 350

Val 159

Majhen, toda prostoren fly

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Pri Jeanneauju so v zadnjem letu prenovili celotno paleto jaht družine prestige. Model 350 trenutno predstavlja najmanjšo od petih jaht s poveljniškim mostičkom.

Prestige 350 je naslednik uspešnega modela 36, oblikovno pa sledi admiralski šestdesetici, ki je bila tudi začetnica aktualne oblikovne filozofije pri motornih jahtah znamke Prestige.

Njene glavne značilnosti so predvsem veliko bočnih oken v trupu, ki so lep okras, hkrati pa prostorom v podpalubju nudijo veliko svetlobe in lep razgled. Okna so asimetrična oziroma je na levem boku eno okno več, saj je tam krmna kabina, ki jo s pomočjo velikega bočnega okna lahko tudi prezračimo.

Topla rjava barva se lepo poda trupu, barvno pa je usklajeno tudi oblazinjenje v kokpitu in na poveljniškem mostu.

Prestige 350 je prikupna jahtica, ki je za svojo dolžino izjemno prostorna in udobna, kar gre pripisat razkošni širini. Primerna je za štiričlansko družino ali par z občasnimi gosti, z nekaj dodatne opreme pa lastniku zagotavlja popolno avtonomnost, vsaj za teden dni, morda tudi dlje. Najhitreje bo verjetno zmanjkalo vode, goriva pa ima za potovalno hitrost za 241 navtičnih milj.