Prenovljena ura Tag Heuer Carrera Cronograph

Prenovljena ura Tag Heuer Carrera Cronograph

Val 250
AVTOR Uredništvo
FOTO Tag Heuer

Nova zbirka ur z modernim, tekmovalnim videzom in izredno kapaciteto energije

Priznani švicarski izdelovalec prestižnih ur letos praznuje 160-letnico delovanja. V ta namen so legendarno uro TAG Heuer Carrera, dirkalni kronograf, preoblikovali v kolekcijo modelov športnih ur. Vgrajen ima sofisticiran mehanizem Calibre Heuer 02, viden na hrbtni strani prozornega ohišja. Mehanizem, narejen iz 168 komponent, ki so ga sestavili hišni mojstri, ima rezervo navitja neverjetnih 80 ur.

Po dveh izdajah omejenih serij: TAG Heuer Carrera 160 Years Silver in Montreal, ki tudi obeležujeta obletnico, sedaj sledi zbirka štirih športnih ur, ki se bodo pridružile ostalim »evergreen« modelom.

Tag Heuer Carrera, originalna ura iz leta 1963, je bila tako ponovno upodobljena in preoblikovana v sodobno in zmogljivo uro elegantnega videza, povezanega z zgodovino motorističnih dirk. Zaradi nekoliko manjšega, 44 mm velikega ohišja, narejenega iz poliranega in fino brušenega nerjavečega jekla, je njen izgled vitkejši. Izboljšan način vsaditve stekla v tanjši okvir pa njen estetski videz še dodatno izboljša.

Številčnica je na voljo v temno modri, olivno zeleni ali v dveh različicah črne barve, z jekleno ali keramično brušeno luneto. Ob pogledu na uro so na številčnici razporejene še tri manjše številčnice za sekunde, minute in ure. Pas ure v obliki črke H je tanjši in zato nekoliko lažji in bolj ergonomičen.     www.slowatch.si