Premierno na slovenski obali – vsi jadrat!

Premierno na slovenski obali – vsi jadrat!

Val online

Dolgoletna ideja organizatorjev (ŠD GoSailing) bo premierno odjadrana tretji oktobrski vikend v Piranskem zalivu.

Sinergija idej in sodelovanje več klubov pri organizaciji regat in jadralskih dogodkov sta vse bolj neobhodni. Tokrat sta pripomogli, da se bo 18. oktobra ob 15. uri v Piranskem zalivu zgodila “Barcolana za male jadrnice” oziroma regata, v kateri bodo štartale vse male jadrnice s premično kobilico.

“3. GoSailing Cup”, delovno poimenovani “Everybody GoSailing” ali “Vsi jadrat!”, bo premierno izpeljana regata po vzorcu/sistemu “Portsmouth Yardstick Handicap”. To pomeni, da bodo regatno polje v obliki trikotnika po skupnem štartu odjadrale jadrnice vseh razredov skupaj. S pomočjo koeficientov pa teoretično po preračunanem času lahko zmaga katera koli, celo najmanjša jadrnica.

“Namen je predvsem zabava in druženje, zato bo sicer jadralsko zelo pester vikend ravno pravi za izpeljavo takšnega dogodka. Jadrati in tekmovati moramo začeti za zabavo in ne le za nagrade oziroma pokale. Tudi zato bodo jadralci dobili predvsem praktična darila in poleg najboljših bodo nagrajeni tudi drugi udeleženci. Glede na vse dogajanje pričakujemo okoli 120 jadrnic, kar bi bilo za prvo izvedbo več kot super,” je dogodek napovedal idejni vodja Mitja Margon.

V Piranskem zalivu bo v omenjenem vikendu, med 17. in 19. oktobrom, potekalo več dogodkov:

–          državno prvenstvo za razrede fireball, flying junior in evropa,

–          regata za občinski praznik in trofejo Lea Molinari za razrede optimist, 29er, laser 4.7,

–          zaključna regata serije MonoCup za razred seascape 18.

Na veselje posameznih organizatorjev bo družabni program združen, skupna bodo tudi regatna polja in v dogajanje bo vključeno tudi druženje slovenskih olimpijcev. Kot je značilno za dogodke v organizaciji GoSailinga, bo tudi tokratna akcija imela dobrodelno noto.

V izpeljavo jadralnega vikenda bo vključena vrsta jadralnih klubov in jadralnih delavcev: ŠD GoSailing, ŠD Piran – Sekcija jadranje, MIPC, JK Pocodebon, JK Portorož in pa JK ŽivaAna ter Fireball Slovenija. Družabni del dogajanja bo gostila marina Portorož, del flote pa bo na Bernardinu, kjer bo jadralce razreda optimist in evropa gostil ŠD Piran.

Vabljeni!

Razpisi, prijavnice in več informacij na:

www.gosailing.si

E-pošta: info@gosailing.si

GSM: 041/418 899