Predstavitev podjetja – Jucca Nautika

Predstavitev podjetja – Jucca Nautika

Val 198
AVTOR Julijan Višnjevec

Podjetje Jucca Nautika je nadaljevanje ene izmed prvih slovenskih navtičnih zgodb pod imenom Yucca Boats, ki je svojimi Baylinerji v letu 1993 začela orati slovensko navtično sceno. Vsem navtičnim zanesenjakom je zelo dobro poznana tudi prodajalna z navtično opremo, ki je bila dolgo časa tudi referenca za lokacijo sedeža naše revije. Pri njih lahko danes, kakor tudi nekoč, najdete vse od večjih jaht do manjših motornih čolnov, zunajkrmnih in vgradnih motorjev. Največji navtični salon v Ljubljani poleg plovil ponuja še prodajalno rezervnih delov in navtične opreme ter servisno delavnico.

V njihovem salonu lahko vedno najdete med pet in sedem novih plovil različnih blagovnih znamk in nekaj zunajkrmnih motorjev. V salonu se občasno znajdejo tudi rabljena plovila, ki so vedno na voljo s popusti in po ugodnih cenah. Podjetje zaposluje povprečno od šest do sedem oseb, med katerimi sta dva serviserja, ki po potrebi opravljata tudi delo na terenu. V prodajalni se lahko skozi celo leto oskrbite z originalnimi rezervnimi deli, in sicer od ponedeljka do petka, v času sezone pa tudi ob sobotah.

Prodaja plovil

Na lastno pot so pri Jucca Nautika stopili leta 2011, ko so v programu prodaje plovil beležili svetovno priznane proizvajalce plovil skupine Brunswick, med katere spadajo blagovne znamke Sea Ray, Bayliner in Boston Wheler. Med drugim zastopajo še druge blagovne znamke plovil, kot so Azimut, Atlantis, Quicksilver,Valiant, Haber, ter motorje Mercury in Mercruiser. Za prodajno in poprodajno aktivnost skrbijo izkušeni prodajalci z več kot 20-letnimi izkušnjami, kar je poroštvo tudi pri svetovanju in odločitvah ob nakupu. Kupci praviloma prejmejo tovarniško garancijo, dodana pa je še garancija resnega in zanesljivega trgovca v primeru težav. Primopredaja plovil poteka za manjša plovila na njihovem sedežu, medtem ko za večja organizirajo primopredajo v želeni marini. Na željo lahko pri Jucca Nautika na plovilo aplicirajo antivegetativni premaz.

Prodaja rezervnih delov in navtične opreme

Na lokaciji Cesta v Mestni log 88 v Ljubljani se poleg salona nahaja ena najbolj bogato založenih prodajaln z navtično opremo in rezervnimi deli v prestolnici. Poleg že naštetih blagovnih znamk od leta 2013 prodajajo originalne nadomestne dele za motorje Volvo Penta. Prodajni programi navtične opreme obsegajo vse, kar danes sodobni lastniki plovil potrebujejo – od navtične posode in kopalniške opreme Marine Bussines do bokobranov Majoni, pa vse do kozmetike Star Brite ter opreme za vodne športe Jobe. Za ljubitelje elektronskih pripomočkov so tu še Garminova in Navionicsova navigacija, radijske TV in VHF antene Glomex ter kompasi Ritchie. K obvezni opremi spadajo še rešilni jopiči Besto in vrvi priznanega proizvajalca Armare. Da bo skrb za plovila popolna, so lastnikom na voljo antivegetativni premazi Hempel in lepilno tesnilne mase Kent. V njihovi široki ponudbi so na voljo tudi številni proizvodi priznanih proizvajalcev ter dobaviteljev, kot so Osculati, Uflex in Ultraflex.

Glede zastopstva blagovnih znamk se lahko pohvalijo, da zastopajo priznana podjetja, s katerimi so zadovoljni tako kupci kot tudi oni sami v vlogi prodajalca, saj lahko le tako nemoteno in zanesljivo poslujejo.

Servis

Za potrebe servisa so na voljo originalni nadomestni deli za plovila in motorje. Svojim kupcem ponujajo možnost namestitve dodatne opreme in popravila poškodb na plovilu. Bližje kupcu pomeni, da lahko svojo storitev opravijo tudi na terenu in poleg servisa ter konzervacije ponudijo še druga opravila na plovilih, kot so popravila plastike in ponjav, poliranje plovil, aplikacija antivegetativnih premazov, vgradnja dodatne opreme (tuš, električni sidrni vitel ipd.) in druge storitve.

Nekaj aktualnih odgovorov nam je posredoval direktor podjetja Jucca Nautika Slavko Koželj. …

Več si lahko preberete v 198. št. revije Val navtika.