Praznik vina in česna v Novi vasi

Praznik vina in česna v Novi vasi

Val online

Ta konec tedna, 12. in 13. julija, bo Turistično združenje Portorož v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Nova vas že tretjič zapored organiziralo Praznik vina in česna. Obiskovalci bodo lahko okusili domače vino, istrski rdeči česen in druge  kulinarične dobrote, večere pa bo popestrila istrska glasba.

Praznik vina in česna se bo pričel v soboto ob 16. uri, ko bodo domačije odprle svoja vrata. Na slikovitih dvoriščih bodo domačini ponudili svoje pridelke in prikazali stare običaje. Živahno bo tudi ob stojnicah z bogato ponudbo vina, česna in drugih domačih proizvodov. Na odprtju praznika, ki ga bo povezoval Aljoša Pucer, bo zapela kulturna skupina Svitek, Simon Rušnjak bo zaigral na harmoniko, pridružila pa se bo tudi vinska kraljica Slovenske Istre Sara Pfeifer Pelicon.

O uporabi česna v kulinariki bo v soboto ob 18.00 in v nedeljo ob 17.00 spregovorila Ernestina Car Mavrič, dietetna kuharica iz Splošne bolnice Izola. Udeleženci predavanja bodo lahko poskusili namaze iz česna, ki jih bo pripravila.

Živahno bo tudi ob večerih. Sobotni večer bo posvečen Istri, nastopili bodo gostje s Hrvaške, klapa Boškarin in ansambel Ausswinkl Muzikanti. V nedeljo bo za zabavo poskrbel Trio Mandolino, vasica pa se bo spremenila tudi v pravcato v gledališče na prostem, saj se bo predstavila dramska skupina KD Domovina Osp.

Obiskovalci se bodo lahko v soboto ali v nedeljo ob 17.30 udeležili pohoda Štrig in volkodlakov. Udeleženci pohoda bodo lahko uživali ob kulinaričnih dobrotah na domačijah ter spoznali zgodovino, skrivnosti in legende Nove vasi.

http://www.portoroz.si/signature/logo.gif

Lea Šuligoj

Obala 16, 6320 Portorož, Slovenija Tel.: +386 (0)5 674 82 62

Turistično združenje Portorož g.i.z. Ente per il turismo | Tourismus Verband | Tourist Board

lea@portoroz.si www.portoroz.si