Praznični vikend v Portorožu: gastronomska tržnica Feel & Taste in Ledeno kraljestvo

Praznični vikend v Portorožu: gastronomska tržnica Feel & Taste in Ledeno kraljestvo

AVTOR Turistično združenje Portorož g.i.z.
FOTO arhiv Turistično združenje Portorož

 

To soboto bo v središču Portoroža zaživela gastronomska tržnica Feel & Taste s produkti domačih ponudnikov. Najmlajši se bodo razveselili odprtja Ledenega kraljestva, drsališča ob morju in čisto pravega kepališča.

To soboto se bo decembrsko dogajanje razširilo na portoroško ploščad, kjer bo na pokritem prizorišču vrata odprla gastronomska tržnica Feel & Taste z degustacijami čokolad, namazov iz oljk, oljčnega olja, soli z začimbami, lokalnih vin in drugih dobrot. Na pokritem prizorišču se obetajo številni spremljevalni dogodki. Že ta konec tedna bosta potekali kulinarični delavnici z Emilijo Pavlič in kulinaričnim mojstrom iz Art hotela Tartini, otroška predstava Škratje v cirkusu in koncert Jureta Lesarja. Do konca decembra bodo med drugim nastopili še ZinGELCI z istrsko ljudsko glasbo, Langa & Mišo Kontrec, Pihalni orkester Piran, Trio Mandolino Piran in glasbeni duet Milko Cočev, zadnji dan v letu pa prirejajo otroško silvestrovanje z Damjano Golavšek.

Pred hoteli LifeClass v Portorožu se bo v soboto ob 16. uri odprlo čarobno Ledeno kraljestvo. Najmlajši bodo rajali v družbi Maše in medveda ter Elze, se preizkusili v drsanju in si ogledali gledališko predstavo. Vse otroke in otroke po duši bo razveselila tudi pošiljka snega, ki bo iz Kranjske Gore prispela na prvo kepališče ob morju. Na prazničnih stojnicah bo poskrbljeno tudi za lačne želodčke. Manjkale ne bodo fritule, palačinke, vaflji, vroča čokolada, kuhano vino in druge dobrote. Za glasbeni zaključek sobotnega večera bo poskrbela odlična Neisha. V Ledenem kraljestvu se bodo vse do 6. januarja zvrstile številne predstave in animacije za otroke, plesne delavnice in koncerti. Nastopili bodo Muff, Natalija Verboten, Lea Sirk, Tara Henigman, Teddy Bears, Patrik Mrak, Pop Garaž, Happy Duo, pevska zbora Adriatic in Fritule.

Letošnji decembrski program je še bogatejši, saj je tržnica Feel & Taste sofinancirana iz čezmejnega projekta Riviera4Seasons2, ki s povezovanjem lokalnih ponudnikov na rivierah in v zaledju Opatije ter Portoroža in Pirana obiskovalcem približa istrsko dediščino.  Občina Piran je za gastronomsko tržnico Feel & Taste pridobila EU sredstva v okviru projekta RIVIERA4SEASONS2, ki se izvaja v okviru Programa Interreg V-A Slovenija – Hrvaška 2014-2020, iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. S čezmejnim sodelovanjem projekt spodbuja razvoj trajnostnega in zelenega turizma, prav dediščina in tradicija zaledja pa služita kot navdih za oblikovanje turističnega produkta Feel & Taste, ki povezuje lokalne ponudnike in v ospredje postavlja doživetja na rivierah in v zaledju Opatije ter Portoroža in Pirana.

OBVESTILO: Od 15. decembra do 6. januarja bo na lokalni cesti Obala od križišča s Stopniško cesto (pri Casinoju Riviera) do križišča pri Trgu prekomorskih brigad zapora desne smeri ceste iz smeri Piran-Portorož. Promet bo potekal dvosmerno po drugi strani ceste.