Poznate izraze šörc, füjčkaj in doj se prosi?

Poznate izraze šörc, füjčkaj in doj se prosi?

Ali veste, kaj pomenijo besede šörc, füjčkaj in doj se prosi? Ker večina ne pozna prekmurskih izrazov, Generali zavarovalnica v pričakovanju 100-letnice obstoja  Nogometne šole Mura razkriva besede iz prekmurščine in vas vabi, da spoznate Prekmurski nogometni slovar. Igralec Gorazd Žilavec vas na stadionu Fazanerija v Murski Soboti popelje skozi prekmurske nogometne izraze in pokaže veličino tega športa v besedah. Nove besede lahko osvojite na Facebook strani in Youtube kanalu zavarovalnice Generali vsak tretji teden v mesecu.

Prekmurski nogometni slovar je zabavna gesta Nogometne šole Mure in njihovega generalnega sponzorja, zavarovalnice Generali. Gre za poklon srčnim ljudem, ki naseljujejo slikovito pokrajino v severovzhodnem delu Slovenije, njihovemu jeziku in kulturi. Cilj projekta je na zanimiv način laikom in ljudem izven Prekmurja približati nogomet in pogoste nogometne izraze, tako v dobesednem pomenu kot tudi s praktičnimi primeri na zelenici.

Nogometaši Nogometne šole Mura nadaljujejo z državnim prvenstvom, »profesor« Žilavec pa vas bo tudi v prihodnje razveseljeval s svojimi učnimi urami. Vsak mesec do 100. obletnice kluba, ki bo čez dve leti, bodo objavili nov video. Enega izmed teh si lahko pogledate na tej povezavi. Pa eno ‘fejst dobro’ zabavno lekcijo nogometa in prekmurščine vam želimo.

GENERALI, d. d., ki je v Sloveniji prisotna od leta 1997, je vodilna mednarodna zavarovalnica v Sloveniji in del Skupine Generali. Skupina Generali je eden največjih svetovnih ponudnikov zavarovanj in upravljanja premoženja. Ustanovljena je bila leta 1831, prisotna je v 50 državah sveta, s skupnim prihodkom od premij, ki je v letu 2019 presegel 69,7 milijard evrov. S skoraj 72.000 zaposlenimi po vsem svetu in 61 milijoni strank ima Skupina vodilni položaj v Evropi in vedno bolj pomembno pozicijo na trgih Azije in Latinske Amerike. V Avstriji, Srednji in Vzhodni Evropi ter Rusiji deluje Skupina preko svoje regionalne pisarne v Pragi. V 13 državah, tudi v Sloveniji, je ena izmed treh glavnih zavarovalnic. Generalijeva ambicija je postati vseživljenjski partner svojim strankam, ki ponuja inovativne in prilagojene rešitve zahvaljujoč edinstveni prodajni mreži.