Posebna jesenska akcija v optiki Moj optik

Posebna jesenska akcija v optiki Moj optik

Val 193

Progresivna očala za daljavo in bližino

 

    

V optiki Moj optik so to jesen pripravili prav posebno ponudbo! Ob nakupu progresivnih očal vam podarijo dodaten par očalnih stekel za branje ali dodaten par očalnih stekel posebej za pisarniško delo (office). Posebna akcija traja le do 31. 12. 2014! Več o posebni ponudbi optike si lahko preberete na njihovi spletni strani ali pa jih pokličete na telefonsko številko: 059 012 722.

Kaj so progresivna stekla?

Progresivna stekla so očalna stekla, s katerimi vidimo na vse razdalje. Vidimo na daleč, na vmesne razdalje in na blizu. Dioptrija v progresivnem steklu prehaja gladko in nevidno navzdol od polja za daljavo do polja za bližino. S takšnimi očali lahko beremo, uporabljamo računalnik in vozimo. Prednost progresivnih očal je preprostost uporabe, saj potrebujemo le ena očala za vsa opravila.

Ljudje, ki uporabljajo progresivna stekla, so z njimi zelo zadovoljni. Večina jih meni, da nikoli več ne bi nosili dvoje očal, saj imajo sedaj več svobode pri gledanju. Izpostavili so predvsem prednost enih očal pred različnimi očali za daljavo in bližino, ki jih je treba ves čas menjati. Progresivna stekla so zelo uporabna tudi pri vožnji avtomobila, saj z enimi očali lahko hkrati preberejo tudi hitrost na armaturni plošči, ki je prej niso mogli.

Kakšne so razlike med progresivnimi stekli?

Vsak od nas redno ali vsaj občasno uporablja avtomobil. Naj bo majhen ali prostoren, udoben ali športen, osnoven ali luksuzen. Vsak od teh nas bo pripeljal na cilj. Kako udobno in kako hitro, pa je odvisno od kakovosti. Podobno je tudi pri progresivnih očalnih steklih. Kako udoben bo pogled in koliko bo omejen naš vid, je odvisno od izbrane kakovosti očalnih stekel.

Progresivna stekla lahko razvrstimo po kakovosti, po širini vidnih polj in po stopnji prilagojenosti za uporabnika. Na voljo imamo osnovna, izboljšana, napredna in osebno prilagojena progresivna stekla. Bolj kot se bližamo osebno prilagojenim progresivnim steklom, širša so vidna polja in bolj sproščen in udoben je pogled.

Navajanje na progresivna stekla

Na progresivna stekla se uporabnik hitro privadi. Nekateri ljudje se privadijo po nekaj minutah, nekateri pa potrebujejo nekoliko več časa. V praksi vam optik ob prevzemu očal pokaže, kako se očala uporabljajo in kako se boste nanje najlažje in najhitreje privadili. Običajno je privajanje hitrejše pri naprednih in osebno bolj prilagojenih progresivnih steklih, saj so tam polja širša.

Garancija

Pri nakupu progresivnih stekel pa obstaja tudi posebne vrste garancija. V primeru, da se na progresivna stekla nikakor ne morete privaditi, vam optik zamenja progresivna stekla z enim parom očalnih stekel za daljavo in enim parom očalnih stekel za bližino.

Dodatna očala za bližino ali pisarniško delo

Ker pri progresivnih očalih dioptrija prehaja z daljave na bližino, so vidna območja nekoliko omejena oziroma niso tako široka, kot pri posebnih očalih samo za bližino. Veliko ljudi, ki že nosi progresivna očala, meni, da je zelo priročno in udobno poleg progresivnih očal imeti še ena očala posebej za bližinsko delo ali branje.

Bližinsko delo v pisarni

Office stekla za pisarniško delo so posebna vrsta progresivnih stekel, ki je zelo uporabna za ljudi, ki veliko delajo v pisarni pred računalnikom in hkrati na bližino. To so delovna progresivna očala, ki imajo široka polja za bližino in srednje razdalje do dveh metrov. Prirejena so še posebej za računalniško delo. Polja so širša kot pri klasičnih progresivnih steklih, zaradi česar lažje opravljamo delo na bližino.

Očala za branje

Če radi veliko berete, vam bodo očala, prirejena posebej za branje, prišla zelo prav. Stekla so enožariščna, kar pomeni, da je vidno polje zelo veliko. Uporabljate jih lahko tudi pri branju v polsedečem ali ležečem položaju, saj polja niso omejena, zaradi česar je branje bolj udobno.

V optiki Moj optik so specializirani za izdelavo progresivnih očal, očal z visokimi dioptrijami in izdelavo ukrivljenih športnih očal z dioptrijo. S pomočjo naprave za merjenje očesnih podatkov in posebnim izračunom lahko pri naročanju očalnih stekel predhodno določijo debelino stekel in jih optimizirajo. Zastopajo proizvajalce očalnih stekel, za katere menijo, da so kakovostni in zanesljivi. Obiščite jih v Zupančičevi jami v Ljubljani in z veseljem si bodo vzeli čas za vas!

  

Posebna jesenska akcija v optiki Moj optik

V optiki Moj optik so to jesen pripravili prav posebno ponudbo! Ob nakupu progresivnih očal vam podarijo dodaten par očalnih stekel za branje ali dodaten par očalnih stekel posebej za pisarniško delo (office). Posebna akcija traja le do 31. 12. 2014! Več o posebni ponudbi optike si lahko preberete na njihovi spletni strani ali pa jih pokličete na telefonsko številko: 059 012 722.

KONTAKTNI PODATKI PODJETJA

Moj optik

Župančičeva jama

Železna cesta 10c, 1000 Ljubljana

Telefon: 059 012 722

www.mojoptik.si