Portorož vabi na 6. Festival penin!

Portorož vabi na 6. Festival penin!

AVTOR Turistično združenje Portorož g.i.z., Polona Žigo
FOTO arhiv Turistično združenje Portorož

Portorož bo 26. decembra v znamenju mehurčkov. Poleg slovenskih, hrvaških, italijanskih in avstrijskih penin na Festival penin prihaja francoska šampanjska hiša Taittinger. Za glasbo bo poskrbela Alenka Godec.

Turistično združenje Portorož je tudi letos poskrbelo za ljubitelje mehurčkov. Kristalna dvorana hotela Kempinski Palace Portorož bo v torek, 26. decembra, gostila 6. Festival penin, ki bo v Portorož privabil vrhunske peničarje. Na festivalu jih bo sodelovalo kar 31 s skupaj več kot 150 vzorci penin.

Penine, glasba in chefove jedi

Okusiti bo mogoče najboljše penine iz kleti Andrej Krmac, Bevec Jože, Brič, Bužinel, Čarga, Hiša vina Doppler, Istenič, Klet Brda, Matic wines, Movia, Peneča medica Cesar, Posestvo Klenar, Puklavec family wines, Radgonske gorice, Sanabor, Vina Bordon, Vina Štoka, Vinakoper, Vinakras, Vinarstvo Rebula, Vinska klet Mastnak in Winery Mihelin. Ponudbo bodo popestrila tudi peneča vina iz italijanskih kleti Astoria, Serena wines in Tenuta Roletto, hrvaška iz Vina Prelac, Vina Vuglec, Vinarija Sibon in Veralda, proizvajalec avstrijskih penečih vin oz. sekta Sektellerei Szigeti ter ekskluzivni francoski proizvajalec šampanjca Champagne Taittinger. V preddverju Kristalne dvorane si bodo obiskovalci lahko privoščili izbrane jedi hotelskega chefa Daniela Pauseja.

Letos bo na tekmovanju sodelovalo 20 peničarjev s 47 vzorci penin, ki se bodo potegovali za laskavi naziv najboljše penine Portoroža in vstop v častitljivo družbo zmagovalcev prejšnjih let – Isteniču (2012 in 2013), Miranu Sirku iz kleti Bjana (2014), Vinarstvu Rebula (2015) in kleti Sektkellerei Szigeti (2016).

Festival penin bo potekal med 16. in 20. uro. Svečani program se bo na terasi pred hotelom začel ob 17. uri s koncertom priljubljene pevke Alenke Godec. Slovenski vitezi vina bodo skupaj z direktorjem Turističnega združenja Portorož mag. Igorjem Novelom, županom Občine Piran Petrom Bossmanom in vinsko kraljico slovenske Istre Julijo Jogan razglasili zmagovalno penino Portorož 2017.  Program v parku bo brezplačen.

Kaj imata skupnega Portorož in James Bond?
Na Festival penin letos ekskluzivno prihaja Champagne Taittinger, ki velja za enega najprestižnejših na svetu. V ekskluzivnem kotičku Damskega salona hotela Kempinski Palace Portorož bo hiša Taittinger – umešča se med največje proizvajalce šampanjca v Šampanji – predstavila svoje prestižne mehurčke. Njihove šampanjce izbirajo izbrane družbe po vsem svetu, Taittinger pa je med drugim najljubši šampanjec Jamesa Bonda. Letno napolnijo okoli  6 milijonov in pol steklenic, na posestvu pri Reimsu pa jih hranijo približno 18 milijonov.

 

Festival penin bo potekal med 16. in 20. uro. Vstopnina bo v predprodaji znašala 20 evrov (do 20.12.2017 na www.portoroz.si in do 24.12.2017 na prodajnih mestih TIC Piran in TIC Portorož, na dan dogodka pa 25 evrov na blagajni pred hotelom Kempinski Palace Portorož, za kar bo vsak obiskovalec lahko neomejeno degustiral izbrane penine, prejel pa bo tudi kristalen kozarec za penino Italesse Richard Juhlin Optimum.

Vse decembrske sladkosti v Portorožu in Piranu
Vse do 2. januarja bo v parku hotela Kempinski Palace Portorož božično-novoletna tržnica Vse sladkosti življenja z bogatim spremljevalnim programom. Obetajo se koncerti, Magic Secret Disco, cirkus in predstave za otroke ter drugi dogodki.

Novo leto bodo v Piranu na Tartinijevem trgu pričakali s skupino Big Foot Mama in Isaacom Palmo. Naslednji dan bo na portoroški plaži potekal že tradicionalni Novoletni skok v morje, sledil bo veličasten ognjemet in koncert Isaaca Palme.
www.portoroz.si